Lenovo lanserade i går företagets första surfplatta för Windows 8 som går under namnet Thinkpad Tablet 2. Surfplattan ingår i en ny generation datorer och bärbara enheter från Lenovo som är anpassade för Microsofts kommande operativsystem.

Thinkpad Tablet 2

Thinkpad Tablet 2 väger mindre än 600 gram och tjockleken är på 9,8 millimeter. Den drivs med Intels nya Atom-processor som har kodnamnet Clover Trail. Surfplattan är en uppföljare till Thinkpad Tablet från i mitten av förra året som levererades med Android 3.1 och en Arm-processor.

Surfplattan passar enligt Lenovo för både privatpersoner och företag. Beroende på land kommer det att finnas en modell som har inbyggt stöd för 3g och 4g. Det finns även en dockningsstation med tangentbord som tillval.

lenovo Thinkpad Tablet 2

Bildskärmen har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar och det finns uttag för hdmi. Tillbehör kan anslutas via en standard usb-kontakt. Det följer även med en pekpenna som förvaras i höljet.

Thinkpad Tablet 2 har även en biometrisk fingeravtrycksläsare som kan användas för extra säkerhet vid inloggning och verifikation.

Lenovo har ännu inte uppgett något pris.

IDG News