Microsoft meddelade i går att företaget förbereder att släppa en stor säkerhetsuppdatering på tisdag nästa vecka. De program som omfattas av uppdateringen inkluderar bland annat Windows, Office, IE och SQL Server.

Av de nio uppdateringarna är fem märkta som kritiska och de resterande fyra är märkta som viktiga. Totalt täpper säkerhetsuppdateringarna till 14 sårbarheter.

De största uppdateringarna gäller Microsoft Exchange och SQL Server. Buggfixen för Exchange är den första sedan december 2010 och täpper till ett allvarligt säkerhetshål som upptäcktes i förra månaden.

Uppdateringen för IE är den tredje uppdateringen för webbläsaren under de senaste tre månaderna. Förra månaden meddelade Microsoft att företaget ökat sina resurser för IE och kommer nu att släppa månatliga uppdateringar för webbläsaren, om det behövs. Tidigare släpptes uppdateringar för IE endast varannan månad.

– Det ser ut som om IE kommer att vara med i varje patch-tisdag från och med nu. Jag tror inte att de försöker bevisa något, de släpper buggfixar varje månad till IE för att de måste, säger Andrew Storms på säkerhetsföretaget Ncircle Security.

Nästa veckas uppdatering för IE gäller samtliga versioner av webbläsaren på samtliga versioner av Windows, från IE6 till IE9.

IDG News