Netflix meddelade i dag att den populära filmtjänsten kommer till Sverige innan årets slut. Netflix har över 50 miljoner abonnenter världen över och uppges erbjuda över 75 000 filmer via strömning.

Kostnaden för tjänsten är i USA tio dollar i fast kostnad per månad, det motsvarar cirka 67 kronor. Det är fortfarande okänt vad det svenska priset blir men troligtvis kommer det att hamna under hundralappen.

netflix sverige

Så här tittar du

Netflix går att se på en mängd olika prylar från pc till mobiltelefoner. Tack vare att filmtjänsten är så populär har många elektroniktillverkare lagt in stöd för Netflix i sina produkter. Här är några exempel på hur du kan titta på filmtjänsten.

Dator: Allt du behöver är en webbläsare och Microsofts insticksprogram Silverlight som fungerar i alla de större webbläsarna. Silverlight fungerar på både Windows och Mac. För Linux är det lite krångligare då Netflix inte stödjer plattformen och Silverlight fungerar inte på Linux.

Det finns även stöd för Netflix i en rad olika så kallade filmprogram som Xmbc, Plex

Mobiltelefoner och surfplattor: Netflix har släppt appar för Android, IOS och Windows Phone 7 som är gratis att ladda ned. I dagsläget finns IOS-versionen inte på svenska App store då tjänsten inte kommit till Sverige än.

Smarta tv-apparater: Nyare så kallade smarta tv-apparater från Samsung, Philips, Sony, LG med flera erbjuder antingen inbyggt stöd för Netflix eller appar som kan laddas ned för att använda tjänsten.

Set-top-boxar: Flera så kallade set-top-boxar som Apple TV, Boxee, Roku med flera har inbyggt stöd för Netflix.

Spelkonsoler: Samtliga av de större spelkonsolerna som Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii och Nintendo 3DS har stöd för att titta på Netflix.

Vill du inte vänta finns det flera filmtjänster som redan är etablerade på den svenska marknaden. Det finns även en del knep för att se på Netflix och andra tjänster som är blockerade utanför USA även om du befinner dig i Sverige.