Facebook är så mycket mer än bara ett socialt nätverk för statusuppdateringar, bilder, videoklipp och direktmeddelanden. Här finns även en uppsjö av appar som ger dig spel, fiffiga funktioner och kopplingar till andra sajter. Utbudet är så pass rikt att man nästan kan säga att Facebook är ett eget internet på internet.

På senare tid har Facebooks appar fått en hel del negativ uppmärksamhet i media eftersom vissa av dem spionerar på användaren i onödan, och även delar ut lite väl mycket information till vänner och bekanta. Visst finns det appar som inte är helt renhåriga, men du ska för den skull inte låta dig skrämmas från att installera några appar över huvud taget. Det gäller helt enkelt att välja med omsorg, och noggrant läsa igenom de villkor som gäller för respektive app.

Om du trots allt känner dig lite osäker på vilka appar du vågar installera ger vi dig här hela 25 tips på verktyg och spel som är helt ofarliga. Däremot får du räkna med att de delar en del information ibland, det ingår i Facebook-­konceptet. I utbudet finns allt från skydd mot nätfiskeattacker till video­appar och nyhetsläsare.
De flesta är rena Facebook-appar, medan andra är avsedda för mobiler men har någon slags koppling till Facebook.

Grundversionen av samtliga appar är gratis att använda men i enstaka fall finns det möjlighet att betala för mer avancerade funktioner. l