1. Viddy

Likt ett Instagram för video låter mobilappen Viddy dig ladda upp videoklipp på 15 sekunder och lägga till filmiska effekter av olika slag. Dina klipp kan därefter delas på Facebook, Twitter och Youtube. Sedan Viddys app för Facebooks tidslinje lanserades har användningen ökat lavinartat. Den har nu mer än fyra miljoner användare och i genomsnitt tillkommer det ytterligare 100 000 varje dag.

2. Socialcam
En av Viddys huvudkonkurrenter heter Socialcam. Det är en app för Iphone som fungerar tillsammans med Facebook, och appen har i dag över 10 000 miljoner användare. Nyligen släpptes flera uppdateringar. Filmklippen ­spelas nu upp direkt när användaren drar muspekaren över dem, och de visas dessutom direkt i appens huvudflöde i stället för i ett separat fönster.

3. Magisto
Magisto är ytterligare en videoapp för Iphone. Den är dock inte riktigt lika känd. Appen analyserar ett videoklipp och väljer de bästa scenerna, stabiliserar dina bilder, tar bort brus och lägger till effekter, övergångar och musik. När Magisto har arbetat färdigt kan du tagga vänner och skicka klippet till Facebook, Twitter eller Youtube, alternativt via mejl.

4. Wix
Med hjälp av Wix kan du genom att utnyttja de inkluderade mallarna, grafiken, menyerna och animationerna få din hobby- eller företagssida på Facebook att se riktigt proffsig ut.

6. Rss Graffiti
Vill du dela innehåll automatiskt från din blogg till din profil på Facebook, en grupp eller en fansida? Rss Graffiti är ett extremt populär app för publicering av rss/atom-flöden till dina sidor. Version 2.0 släpptes alldeles nyligen, och appen används nu av 1,5 miljoner personer varje månad.

7. Woobox
En Facebook-sida för ett företag eller organisation kan aldrig ha för många gillare och besökare. Woobox låter dig skapa kampanjer som uppmuntrar delning av din sida, och som även exponerar ett varumärke med hjälp av kuponger, omröstningar, grupperbjudanden med mera.

8. Pinterest
Pinterest är en riktig höjdare för dig som bara vill njuta av allt ögongodis, men om du har en verksamhet som säljer produkter som gör sig bra på bild kan det också vara smart att dra nytta av Pinterests popularitet. Sajten, som kan integreras med Facebook, är anpassad för shopping och har en flik som låter användaren sortera produkter efter pris.

9. Aviary
Det finns många appar som snabbt förvandlar dina trista fotografier till riktiga mästerverk. Aviary är ett exempel. Dess Facebook-app ger dig tillgång till redigeringsverktyg, fotoeffekter och grafik. Användaren kan redigera foton som finns i existerande album eller ladda upp nya bilder, och appen sparar per automatik de uppdaterade bilderna i ett separat album.

10. Kaptur
Har du varit med på en gruppresa eller deltagit på ett event och känt ett behov av att samla in alla deltagares foton i efterhand? I så fall kan det vara värt att kolla in Kaptur. Appen använder Facebooks albumtitlar, bildtexter och taggar för att skapa bildsamlingar från specifika event. När du klickar på bilder använder Kaptur en algoritm och söker efter liknande bilder.

11. Stumble Upon
I åratal har folk använt Stumble Upon för att upptäcka nya spännande sajter. Nyligen lanserade tjänsten en app för integration med Facebooks tidslinje, och det innebär att så snart du gillar en sida, följer en ny kanal eller använder Stumbler så informeras dina vänner om detta.

12. Dailymotion
Dailymotion kallas ibland för Europas Youtube och har mer än 114 miljoner unika besökare i månaden som tittar på mer än 1,2 miljarder filmklipp. Enligt Facebooks utvecklingsblogg har mer än nio miljoner personer lagt till den sociala videosajtens app till sin tidslinje sedan januari i år.