De båda medgrundarna till Twitter, Evan Williams och Biz Stone, som även ligger bakom bloggtjänsten Blogger har visat upp en plattform för att skapa innehåll på webben. Den nya tjänsten som heter Medium erbjuder användarna att publicera artiklar, bilder och media på ett nytt mer strukturerat sätt.

medium blogg

– Med tanke på att vi publicerat på papper i över 500 år och på internet endast två decennier är det inte så konstigt att vi inte har listat ut allt än. Webbpublicering är fortfarande i sin vagga, skriver Evan Williams i ett blogginlägg.

Tanken med Medium är att skapa en helt ny plattform för publicering från grunden. De båda medgrundarna uppger att de använder mycket av sin erfarenhet från bloggtjänsten Blogger som de drog igång 1999.

– Det låter som ganska stora planer, och om sanningen ska fram så har vi precis börjat redan och håller fortfarande på att klura ut hur allt kommer att fungera, skriver Evan Williams vidare.

medium twitter

Medium organiserar innehållet i olika kategorier som har sitt eget utseende och upplägg. Det gör att användarna kan skapa sina egna artiklar utan att behöva starta en egen blogg och oroa sig för de tekniska bitarna och hur de ska locka besökare.

I den nuvarande testversionen av Medium kan vem som helst med ett Twitterkonto testa att läsa inläggen som finns, men endast utvalda testare får lägga in nya artiklar. Det är än så länge okänt när den färdiga versionen av Medium kommer att släppas.