Den kinesiska datortillverkaren Lenovo meddelade i går att företaget inte är oroat över Microsofts egentillverkning av Surface. Lenovos vd uppger att han är övertygad om att Lenovo erbjuder bättre hårdvara än sina konkurrenter, inklusive Microsoft.

– Microsoft är stort inom programvara, men jag tror inte att företaget kan erbjuda den bästa hårdvaran i världen. Men det kan Lenovo, säger Lenovos vd, Yang Yuanqing.

Han riktar även kritik till att Microsoft valt att konkurrera med sina samarbetspartners.

– Även om vi inte gillar att Microsoft ger sig in på hårdvara, så ser vi bara på dem som ännu en konkurrent, säger han vidare.

Tidigare i veckan kritiserade Acers koncernchef, JT Wang, Microsoft för att börja konkurrera med sina samarbetspartners. Han anser att det skapar ett negativt intryck på det existerande ekosystemet.

Lenovos vd ser inte speciellt allvarligt på Microsofts strategi. På frågan om hur han ställer sig till rykten om att Microsoft kommer att prissätta Surface RT till 199 dollar svarar han:

– För att vara helt ärlig så är vi inte speciellt oroade angående Surface, vi tror på oss själva, säger Yang Yuanqing.

Acer meddelade även i går att företaget kommer att satsa på Windows RT, trots att företaget ogillar Microsofts planer på en egentillverkad surfplatta.

IDG News