Säkerhetsföretaget Arxan Technologies släppte i måndags en rapport som tagit reda på hur mobilaappar som hackats. Rapporten bygger på en analys av de 230 populäraste apparna för IOS och Android.

Rapporten uppger följande siffror:

  • Mer än 90 procent av de 100 populäraste apparna har hackats, 92 procent av de populäraste betalapparna för IOS och 100 procent av de populäraste betalapparna för Android.
  • 40 procent av de populäraste gratisapparna för IOS och 80 procent av de populäraste gratisapparna för Android har hackats.

Hackade appar kan enligt Arxan Technologies vara modifierade på flera olika sätt. Antingen kan hackare lagt in skadlig kod för att få tillgång till användarnas enheter eller så har de hackats så att de kan piratkopieras och spridas på tredjepartswebbplatser.

Enligt Arxan Technologies innebär hackade appar en stor säkerhetsrisk för både privatpersoner och företag. Det bästa sättet att skydda sig är att endast ladda ned appar från de officiella app-butikerna och inte hacka telefoner med så kallade jailbreak eller rootning.