För många Windows-användare har det blivit en ryggradsreflex att aldrig koppla ur ett usb-anslutet minne eller en hårddisk utan att först klicka på Säker borttagning av maskinvara i Aktivitetsfältet. Men nu kan du lära om, eftersom det faktiskt inte är nödvändigt.

Teorin är att säkerställa att Windows inte är upptaget med att skriva till enheten när den tas bort, något som kan resultera i skadade data. Men om skrivcache är inaktiverat för enheten finns inte den risken, eftersom allting sparas hela tiden. Och faktum är att det här är standard!

För säkerhets skull kan du ändå kontrollera hur det ligger till för din enhet.
snabb borttagning
1. Anslut din usb-enhet till datorn och öppna sedan Enhetshanteraren.

2. Titta under Diskenheter och leta reda på raden för den aktuella flyttbara enheten.

3. Högerklicka på den posten och välj Egenskaper.

4. Byt till fliken Principer.

5. Om det första alternativet, Snabb borttagning, redan är förprickat är allt lugnt och du kan rycka ut din usb-pinne hur du vill, precis som påpekas i beskrivningen under valet.

6. Om Bättre prestanda är valt, byt till Snabb borttagning.

De bättre prestanda som kan uppnås genom valet är så minimala att det inte är värt risken.

snabb borttagning
Snabbt och säkert. Med snabb borttagning markerat är det tryggt att rycka ut usb-minnet.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Windows.
Tid: 5 minuter.
Det här lär du dig:

  • Inaktivera skrivcache så att du kan rycka usb-enheter utan att först klicka på Säker borttagning av maskinvara.