Google meddelade i fredags att företaget kommer att lägga ned stödet för IE8 på tjänster från och med den 15 november. Det betyder att Googles tjänster inte kommer att fungera för IE-användare på Windows XP.

IE9 och den kommande IE10 kan inte installeras på Windows XP, utan har endast stöd för Vista och Windows 7. Det betyder att användare av XP måste byta till Chrome, Firefox eller Opera för att kunna använda Googles tjänster i framtiden.

– IE10 släpps den 26 oktober och det betyder att vi lägger ned stödet för IE8 från och med den 15 november. Efter det datumet kommer användare som besöker flera av våra tjänster med IE8 se ett meddelande som rekommenderar dem att uppgradera sin webbläsare, skriver Google i ett blogginlägg.

Google har tidigare lagt ned stödet för IE6 och IE7 på företagets tjänster. Google har som policy att endast erbjuda stöd för den senaste versionen av en viss webbläsare.

Enligt mätningar genomförda i augusti är IE8 den enskilt mest använda webbläsaren i världen med en marknadsandel på 25 procent. Bland IE-användarna står IE8 för nästan hälften med 47 procent.

IDG News