I en intervju med Seattle Times uppger Microsofts vd, Steve Ballmer, att Windows 8 kommer att bli en stor succé och 2012 kommer att bli ett episkt år för Microsoft.

– Tittar vi framåt kommer vi alltid att vara fokuserat på programvara, men du kommer att se oss mer som ett företag som sysslar med prylar och tjänster. Vilket är lite annorlunda, säger Steve Ballmer till Seattle Times.

steve ballmer surface

Han understryker även att Microsoft inte har några planer på att bli en stor spelare vad gäller tillverkning av hårdvara.

– Det betyder dock inte att vi kommer att tillverka alla olika typer av enheter, vi har samarbetspartners som gör det. Vi vill att de använder vår programvara, säger han vidare.

I och med surfplattan Surface tillverkar Microsoft för första gången sin egen dator och många datortillverkare har uttryckt sin oro för att företaget försöker konkurrera med sina samarbetspartners. Ett av de rykten som florerat är att Microsoft kommer att sälja Surface för under 200 dollar.

I intervjun antyder Steve Ballmer emellertid att den kommer att kosta mer än så. På frågan om hur mycket Surface kommer att kosta ger Steve Ballmer ett något svävande svar.

– Om du tittar på helheten på pc-marknaden är ett pris från 300 dollar upp till 700-800 dollar rimligt, säger Steve Ballmer.