Den amerikanska konsumentsajten Creditdonkey.com som specialiserar sig på att jämföra kreditkort har genomfört en undersökning bland sina läsare kring möjligheten att använda sin mobiltelefon som betalmedel.

Undersökningen som bygger på 1 200 konsumenter i USA visar att 68 procent av de tillfrågade föredrar att använda kontanter eller betalkort, jämfört med mobiltelefonen.

– Konsumenterna är inte redo att ge upp sina läderplånböcker mot en mobil variant, säger Charles Tran på Creditdonkey.com.

Han tolkar resultatet som en bekräftelse på att tekniken kring nfc fortfarande befinner sig i sin linda, speciellt i USA. Liknande undersökningar i USA har visat att många konsumenter drar sig för att använda sin mobiltelefon som betalmedel, ofta på grund av oro inför säkerheten.

Iphone 5 använder sig av den inbyggda kameran för att läsa streckkoder och lagra digitala biljetter och boardingkort istället för nfc. Dessutom finns det en möjlighet att Apple i framtiden kommer att använda bluetooth 4.0 eller andra tekniker för trådlös kommunikation. Det behöver inte nödvändigtvis bli nfc.

IDG News

Apple iPhone 5 32GB

Bästa pris just nu: 640 kr