Canon lanserade i dag företagets nya systemkamera i EOS-serien. Eos 6d för första gången i den här serien stöd för trådlöst nätverk och en inbyggd gps-mottagare som automatiskt ”taggar” på vilken plats bilderna har tagits.

canon eos 6d

Bildsensorn består av en cmos-fullformatssensor på 20,2 megapixel. Iso-området ligger på mellan 100 och 25 600, men kan utökas till mellan 50 och 102 400. Autofokusen använder ett nytt 11-punkterssystem.

Ett nytt hdr-läge ska göra det enklare att ta en serie bilder som sedan sammanfogas för att få en bättre dynamik i ljus och färger. Hdr-läget gör det möjligt att kombinera upp till nio separata exponeringar direkt i kameran.

Med hjälp av det inbyggda stödet för trådlösa nätverk kan Eos 6d ladda upp videoklipp direkt till Youtube via kameran. Bilder kan även laddas upp till Facebook. Utskrifter kan även göras från kameran till kompatibla skrivare.

Det går även att kontrollera kameran från en smartphone för att justera olika inställningar och sedan använda telefonen för fjärrutlösning. Appar kommer att finnas för både IOS och Android.

Canon Eos 6d släpps i december och har ett cirkapris på 19 600 kronor utan objektiv.