Asus kommer lagom till julhandeln att släppa tre stycken nya surfplattor som kör Windows 8. Det uppger Zdnet som lyckats få tag på ett läckt dokument som avslöjar specifikationer och priser.

Enligt det läckta dokumentet kommer den billigaste modellen, Asus Vivo Tab RT, som kommer med Windows RT installerat, att kosta 599 dollar i USA (cirka 3 950 kronor). Då levereras den med Office 2013 förinstallerat, har en bildskärm på 10,1 tum och drivs med Nvidias fyrkärniga Tegra 3-processor.

Mellanmodellen som heter Asus Vivo Tab levereras med Windows 8 Pro och kommer enligt Zdnet att kosta 799 dollar i USA (cirka 5 270 kronor). Den modellen har en bildskärm på 11,6 tum och drivs med Intels Atom-processor.

Den dyraste modellen som heter Asus Taichi har en bildskärm på 11,6 tum och är en så kallad hybriddator som kan agera som både notebook och surfplatta. Priset på den uppges bli 1 299 dollar (cirka 8 570 kronor).

Det finns i nuläget ingen information om de nämnda modellerna kommer att släppas i Sverige. De svenska priserna brukar i regel bli något högre än priserna i USA.