Den sista veckan i september lanseras den nya filmtjänsten Filmnet. Filmnet kommer att erbjuda aktuella tv-serier som The Newsroom, True Blood och Game of Thromes. Dessutom kommer dvd-aktuella filmer att kunna ses, allt till en fast månadskostnad av 129 kronor. Tjänsten kommer att ha ett introduktionspris på 49 kronor.

– Filmnet kommer att erbjuda ett fantastiskt utbud av svenskt och internationellt innehåll. Vi satsar mycket på att ha de bästa verktygen för att guida användarna bland alla program. Nya kategorier, tips från våra redaktörer, underhållande spellistor ihop med sök kommer att göra det enkelt att alltid hitta program att titta på, säger Johan Kleberg, vd för C More.

Bakom Filmnet står TV4-guppen, C More och Bonnier. Den nya filmtjänsten utmanar därmed de internationella filmtjänster som är på väg in på den svenska marknaden. Senast förra månaden meddelade amerikanska Netflix att man kommer att dra igång i Sverige till slutet av året.

Filmnet har tecknat avtal med filmbolag som HBO, Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony, Warner, Nordisk Film, Non Stop Entertainment, Showtime, Turner, Starz och BBC, och kommer även att visa filmer och tv-serier från TV4 och SF som exempel Solsidan och Beck.

Filmnet lanseras i en betaversion för Windows och Mac nästa vecka. Nästa månad planerar man att ha en app för Ipad. Appar för Iphone, Android och andra plattformar är även på gång.