Nya IOS 6 har flera smarta nyheter som borde tilltala de flesta användare. Dessutom har många rapporterat att deras Iphone känns snabbare efter uppdateringen, vilket ökar skälen till att uppgradera.

Ett varningens ord för svenska användare, Google Maps har ersatts med Apples egna kartor och enligt de kommentarer som kommit fungerar de inte alls speciellt bra i Sverige. Är du beroende av kartorna på din Iphone bör du överväga att vänta med en uppgradering till dess att Google släppt sin fristående kartapp för IOS, eller när Apple fixat till sina kartor.

Vip-lista för viktiga mejl

Vill du vara säker på att inte missa några viktiga e-postmeddelanden kan du lägga till utvalda personer en i så kallad vip-lista. När du får e-post från en person på din vip-lista visas ett meddelande på skärmen, på samma sätt som när du får sms.

För att lägga till personer i din vip-lista startar du först e-postprogrammet i IOS och går sedan till startskärmen som visar alla dina konton. På raden som heter vip klickar du på den blå lilla pilen för att redigera listan.

För att ställa in hur notiserna ska fungera klickar på du knappen längst ned som heter vip-notiser.

ios 6 vip

Smartare påminnelser

Appen för påminnelser kom redan i IOS 5, men den saknade flera viktiga funktioner för att ersätta andra program som gör det bättre. I IOS 6 har den fått en välbehövlig uppdatering och har nu stöd för att sätta prioritet, upprepning och du kan även flytta om påminnelser på skärmen.

påminnelser ios 6

En annan kul finess är att du kan ställa in så att du får en påminnelse när du lämnar eller anländer till en viss plats. Du kan exempelvis ställa in så att du får en påminnelse att köpa mjölk när du åker hemifrån.

Påminnelser synkas nu även med iCloud så att de synkroniseras med andra IOS-enheter och Macdatorer.

Låt Siri uppdatera Facebook

siri facebook ios 6

Nu kan du använda Siri för att uppdatera både Facebook och Twitter med hjälp av din röst. Tyvärr har Siri ännu inte stöd för svenska så det här fungerar än så länge endast om du talar in ett meddelande på engelska. För att komma igång säger du endast till Siri ”update Facebook” eller ”update Twitter”.