Teknikbloggen Techcrunch rapporterade i går att flera användare klagat på att deras privata meddelanden från 2009 och tidigare nu är synliga för alla på deras tidslinje. Snart började rapporterna strömma in från användare över hela världen där många uppgav att de upptäckt samma problem.

Efter att flera bloggar och tidningar tagit upp saken gick Facebook ut med ett meddelande och uppger att det handlar om ett missförstånd. De meddelanden som syns på användarnas tidslinje är meddelanden som skrivits på någons vägg, och inte privata meddelanden.

Dessa meddelanden samlas nu i en ruta på tidslinjen vilket får det att se ut som om det handlar om privata meddelanden.

– Ett litet antal användare har visat sin oro efter att de felaktigt trott att deras privata meddelanden visats på tidslinjen. Våra tekniker har undersökt saken och funnit att det handlar om äldre inlägg som alltid varit synliga för alla användare, uppger en taleskvinna för Facebook.

facebookk meddelanden

Textrutan med äldre offentliga meddelanden kan du hitta under en ruta som heter ”Vänner” från år 2009 och tidigare, och som visar vilka offentliga meddelanden som du skickat mellan olika användare på Facebook. Vid en första anblick ser det ut som privata meddelanden, men är i själva verket meddelanden som gjorts på din eller en väns vägg.

IDG News