I går började det cirkulera rapporter om att Samsungs Androidtelefoner är sårbara för skadlig kod som gör det möjligt att nollställa telefonens inställningar endast genom att lura användaren att besöka en webbsida med skadlig kod.

Problemet är dock inte knutet till endast Samsung utan beror på en bugg i den inbyggda webbläsaren i äldre versioner av Android. Problemet har varit känt sedan en tid tillbaka och drabbar inte nyare versioner av operativsystemet, skriver Cnet.

Enligt rapporter som kommit in har dock vissa modeller av Samsung Galaxy S3 drabbas av problemet, och Samsung uppger att företaget inom kort kommer att släppa en uppdatering via den inbyggda uppdateringsfunktionen i Android för de enheter som drabbas.

– Om du har den senaste mjukvaran installerad ska detta inte vara något problem, säger Mats Lövgren på Samsung, till PC för Alla.

Nedanstående videoklipp visar hur enkelt en attack kan utföras.

Det finns en rad alternativa webbläsare för Android att ladda ned gratis på från Google Play. Välj mellan exempelvis Firefox, Chrome, Opera Mobile eller Opera Mini.