Wacoms egen film om Bamboo Stylus Pocket. Vi är kanske mindre övertygade om användbarheten är vad de är.

Det är inte ofta vi testar teknik-prylar som inte innehåller någon egentlig it-teknik, men Wacom Babmoo Stylus är just det. Här finns ingen elektronik, inget batteridrivet och ingen firmware att sätta igång. Det är, kort och gott, en pinne. Men en ganska så välbyggd och användbar sådan.

Vad ska man då ha denna pinne till? Jo, Wacom Bamboo Stylus har samma grepp och ergonomi som en riktigt lyxig kulspetspenna, ni vet en som man kan köpa i finare fodral och ge bort i present, ofta med ingraverade initialer. Den kostar också ungefär lika mycket som en sådan, runt 350 kronor. Det finns lite olika versioner av den. Vår heter Pocket och är en kompakt variant som är ihopskjutbar.

Fejkat finger
Istället för en pennspets har Bamboo Stylus en gummiliknande dutt längst fram. Denna är av ett material som skärmen reagerar på på samma sätt som en fingertopp, vilket innebär att den kan användas på pekskärmar i mobiltelefoner och surfplattor. Du håller den som sagt som en penna och petar runt på samma sätt som du annars gör med fingertopparna. Vi testade den på en Ipad och en Android-telefon, och kan konstatera att den gör sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt. Responsen är direkt och tydlig och känns efter ett litet tags användande ungefär lika.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning