I en intervju med DN.se uppger en representant för en okänd aktivistgrupp att man kommer att sätta stopp för dagens utlovade attack mot Sverige av hackergruppen Anonymous.

Anonymous meddelade via ett videoklipp på Youtube att man kommer att utföra en ”historisk” attack mot svenska webbplatser klockan 14.30 i dag. Gruppen uppger dock inte vilka målen är.

Enligt en svensk man som vill vara anonym har man tröttnat på Anonymous utspel och kommer att sätta stopp för de planerade attackerna.

– Vi gör det för att vi är trötta på småbarnen som försöker styra den värld som få vuxna är insatta i, för många av dem slutar det ändå med ungdomsanstalter och dryga böter, säger den svenske mannen till DN.se.

Anonymous har under den senaste veckan utfört en rad attacker mot bland annat Riksbanken och flera banker. Attackerna uppges vara en hämndaktion för polisens tillslag mot webbhotellet PRQ förra veckan, ett företag som drogs igång av Gottfrid Svartholm och Fredrik Neij som även var några av medgrundarna till Pirate Bay.