En ny omfattande undersökning med namnet Copy Culture Survey har genomförts av den opartiska organisationen American Assembly som är ansluten till det amerikanska universitetet, Columbia University.

Undersökningen bygger på tusentals telefonintervjuer av personer i både USA och Tyskland. I en förhandstitt från undersökningen som publicerades i går framkommer det en hel del intressanta detaljer kring hur fildelare konsumerar musik, både olagligt och lagligt, i de båda länderna.

En av de upptäckter som gjorts är att de personer som säger att de ägnar sig åt fildelning inte helt oväntat har en större musiksamling än de som inte fildelar. Undersökningen visar dock att de som fildelar olagligt även köper musik på laglig väg i långt större utsträckning än de som inte fildelar.

– I USA har de som ägnar sig åt fildelning i snitt en musiksamling som är 37 procent större än de personer som inte fildelar. Men på samma gång innehåller fildelarnas musiksamling en stor andel musik som köpts lagligt, cirka 30 procent mer jämfört med de personer som inte fildelar, skriver Joe Karaganis på American Assembly.

Hans slutsats är att amerikanska fildelare även är de största konsumenterna av laglig musik.

fildelning lagliga köp

I Tyskland är siffran för lagliga inköp ännu högre bland fildelare. Enligt undersökningen köper tyska fildelare nästan tre gånger så mycket musik på laglig väg jämfört med de personer som inte fildelar. Antalet utfrågade i Tyskland är dock inte tillräckligt högt för att det ska kunna användas som tillförlitlig statistik.

Den senaste undersökningen är inte den enda som kommit fram till samma slutsats. Tidigare studier har visat att de som fildelar även köper mer cd-skivor än de som inte fildelar, skriver Torrentfreak.

Läs mer om den nya rapporten på länken nedan.