Att uppgradera till ett nytt operativsystem är nästan som att förbereda sig för en dejt. Hur kommer han eller hon att se ut? Kommer personkemin att stämma? Hur kompatibla är vi med varandra?

Den sista frågan är nog den som miljoner Windowsanvändare just nu ställer sig när det gäller Windows 8. Den goda nyheten är att om du kör Windows 7 i dag kommer övergången till Windows 8 att bli relativt smärtfri. I alla fall om vi får tro Microsoft.

Enligt Microsoft kommer Windows 8 vara helt bakåtkompatibelt med Windows 7 och de största tredjepartstillverkare som Canon, Epson och HP uppger att de haft ett nära samarbete med Microsoft för att se till att allting ”bara ska fungera” efter uppgraderingen.

Oavsett vad de säger så finns det alltid saker och ting som ställer till problem. Eftersom det finns så otroligt många tillbehör och program för Windows är det omöjligt att alla kommer att fungera redan från början. Det finns dock sätt att undvika eventuella problem.

Kolla upp kompatibiliteten

Vi har granskat rapporter om kända hårdvaruproblem med Windows 8 och även dammsugit Microsofts kompatibilitetscenter för Windows 8 som erbjuder en databas med kända problem med skrivare, skanners, ljudkort, webbkameror, tangentbord och möss. Vad vi fann var faktiskt uppmuntrande.

microsoft testlabb
Microsofts testlabb för skrivare.

Av alla tusentals produkter som är upplagda i Microsofts kompatibilitetscenter var det endast en handfull produkter som inte är kompatibla med Windows 8. Informationen kommer från Microsofts eget testcenter samt rapportera från användare som varit med och testat det nya operativsystemet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning