Efter snart ett år sedan den första testversionen släpptes har den färdiga versionen av Windows 8 nu landat. Mycket har skrivits om det nya operativsystemet under det gångna året och det mesta har fokuserat kring det nya gränssnittet och den förlorade startknappen.

Windows 8 är emellertid så mycket mer än så, och många av de andra nyheterna har fått oförtjänt lite uppmärksamhet. Här går vi igenom de 15 största förbättringarna i Windows 8 jämfört med Windows 7.

Kontosynkning

Kontosynkning

Windows 8 har en ny funktion som låter dig synkronisera dina användarkonton mellan flera datorer. Det gör att du kan synka dina teman, bakgrunder, kontobilder, lösenord och andra inställningar på flera datorer.

Dela med dig mera

Dela med dig

Funktioner för sociala nätverk är inbyggt i Windows 8s nya gränssnitt. Det betyder att du kan dela med dig av bilder, länkar och dokument mellan andra appar i Windows 8, eller direkt till sociala nätverk som Facebook, Twitter och Linkedin.

Bättre stöd för flera bildskärmar

flera bildskärmar

Windows 8 har fått rejält mycket bättre stöd för flera bildskärmar. Har du två eller fler bildskärmar anslutna till din dator finns det nu nya möjligheter att ställa in hur verktygsraden ska visas och ha olika bakgrundsbilder på olika bildskärmar.

Ny dialogruta för filkopiering

filkopiering

När du kopierar filer i Windows 8 möts du nu av en ny dialogruta som visar mer information än tidigare. Det går nu att stoppa en kopiering tillfälligt och fortsätta senare. Har en fil du kopierar samma namn som en fil i målmappen kan du nu välja att döpa om den utan att behöva avbryta kopieringen. Under kopieringens gång visas även mer information kring hur lång tid kopieringen kommer ta.

Starta om från början eller rensa upp

Starta om från början eller rensa upp

Många användare brukar installera om Windows på sin dator en eller två gånger om året för att förbättra prestanda. I Windows 8 har det nu blivit mycket enklare med hjälp av två nya funktioner som heter refresh och reset.

Refresh låter dig installera om Windows 8 utan att du förlorar dina inställningar och dokument. En enkel lösning om du har problem med operativsystemet eller något program som trilskas.

Reset nollställer Windows 8 till en helt ny installation. Det kräver dock att du först säkerhetskopierar alla dina dokument och inställningar så att inget går förlorat.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning