Även om du kanske inte har märkt av det har Google ändrat utseende på sin söktjänst de senaste veckorna. Förändringen är dock väldigt liten och har mer eller mindre gått oupptäckt hos många användare.

Den största nyheten är att alternativen till olika sökningar som tidigare var placerade till vänster om sökresultaten nu har flytt upp överst på sidan.

gamla google
I den tidigare versionen av Google var sökalternativen placerade till vänster om sökresultaten.

nya google
I den nya versionen av Google har sökalternativen flyttat upp ovanför sökresultaten och ser därmed likadant ut som på smartphones och surfplattor.

Enligt Google beror förändringen på att företaget vill göra söktjänsten utseende med konsekvent oavsett om användaren sitter på en pc, smartphone eller surfplatta.

– Vi har experimenterat med olika sätt för att skapa en konsekvent upplevelse på en mängd olika enheter. Vi började med surfplattor förra året och gick till smartphones för några veckor sedan, och nu kommer det till pc, skriver Tamar Yehoshua på Google i ett blogginlägg.

Med den nya designen skapar tjänsten lite mer ”andrum”, skriver hon vidare. Än så länge har det nya förenklade utseendet inte kommit till den svenska versionen av Google, men har implementerats på Google.com.

IDG News