I går beslutade Högsta domstolen att göra avslag på Peter Sundes ansökan om resning med argumentet att det inte finns några giltiga skäl att godkänna en resning.

– Peter Sunde har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökan, skriver Högsta domstolen i sitt beslut.

I september lämnade han in en ansökan om resning efter att 2010 dömts skyldig för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. I sin ansökan yrkade han på att frikännas på samtliga punkter.

peter sunde

I en intervju med bloggen Torrentfreak i går uppger Peter Sunde att han nu har prövat alla rättsliga alternativ i Sverige och kommer att ta frågan vidare till EU-domstolen för mänskliga rättigheter.

– Jag räknade inte med att min ansökan skulle godkännas, säger Peter Sunde till Torrentfreak.

– Jag lade fram bevis på alla omständigheter i fallet, inklusive USAs press på Sverige, polismannen som även arbetar för Warner Brothers och andra fall av partiskhet. Det spelar ingen roll hur oskyldiga vi är, vi hade aldrig en rättvis prövning och det var redan bestämt att vi skulle förlora, säger Peter Sunde vidare.

Han sätter nu sitt hopp till EU och EU-domstolen för mänskliga rättigheter.

– Nu kan jag gå till EU-domstolen för mänskliga rättigheter och använda min nekade ansökan som grund för ett brott mot den Europeiska konventionen, säger Peter Sunde.