Steg för steg: Översätt en sajt i Internet Explorer till svenska
google översätt
1. Hämta verktygsfältet.
Gå in på toolbar.google.se och klicka på Hämta Google Verktygsfält. Bestäm om du vill använda Google som sökmotor och startsida med hjälp av kryssrutorna och klicka på Godkänn och installera för att starta installationen.

google översätt
2. Koppla på. Starta om Internet Explorer. Ett nytt verktygsfält syns nu högst upp. Om du inte ser knappen Översätt tar du fram den genom att klicka på inställningsikonen längst till höger och välja Alternativ, Verktyg. Bocka för Översätt och tryck Spara.

google översätt
3. Översätt sajten. När du är inne på en sajt som är skriven på ett främmande språk kan du klicka på knappen Översätt. Efter några sekunder ser du hur den har översatts till svenska, men du kan lika gärna byta till ett annat språk genom att klicka på pilen.

google översätt
4. Översätt med automatik. Om du vill kan du ställa in så att Google Verktygsfält automatiskt översätter alla sajter på ett visst språk till exempelvis svenska. Det gör du genom att klicka i rutan Översätt alltid engelska (eller vilket språk det nu handlar om).

google översätt
5. Ställ in. För att styra översättningsfunktionen klickar du på inställningsknappen högst upp till höger och väljer Alternativ, Verktyg. Klicka på Redigera till höger om Översätt. Du kan exempelvis välja vilka språk du aldrig vill ha översätta.

google översätt
6. Skippa verktygsfältet. Du måste förstås inte använda Google Verktygsfält. Oavsett webbläsare kan du gå in på translate.google.com och skriva in webbadressen till en sajt i inmatnings­fönstret till vänster. Klicka på Översätt så blir sajten översatt.