Sex frågor om Ccleaner

Ccleaner

1. Hur installerar jag?

Surfa till www.piriform.com och klicka på Download free version, Free download, Download. Spara filen på Skrivbordet och dubbelklicka på den för att starta installationsprogrammet. Högst upp kan du byta från English till Svenska.


2. Vad kan jag skräddarsy?

Klicka på Skräddarsy om du vill ta bort alla direktkopplingar till Windows. På så sätt blir programmet mindre påträngande, och du väljer själv när det ska startas. När du har gjort ditt val trycker du på Installera.


3. Hur raderar jag filer?

Vill du rensa datorn från olika filer kan du välja fliken Filstädning. Här får du möjlighet att radera många filer i ett svep.
Du kan också klicka på Verktyg, Dublettsökare. Som namnet skvallrar om kan du få hjälp att lokalisera dubbletter som tar onödig plats. Läs mer om verktyget i den här artikeln.


Ccleaner

4. Hur tar jag bort övervakningen?

Som standard ligger Ccleaner i bakgrunden och övervakar datorn för fel som uppstår. Vill du ta bort funktionen öppnar du programmet, klickar på Alternativ, Övervakning och avmarkerar övervakningen. Programmet själv föreslår dock att du har funktionen påslagen.


5. Vad gör betalprogrammet?

Det finns en betalversion som ger dig fler funktioner. Den kostar mellan 200 och 400 kronor beroende på vad du vill ha. Surfa till www.piriform.com för att jämföra versionerna och göra ditt köp.


6. Får jag någon hjälp?

Även om Ccleaner är ett välkänt program med miljontals användare finns det alltid en risk att köra den här sortens verktyg. Se därför alltid till att alla viktiga dokument är säkerhetskopierade så att du, om det värsta inträffar, kan återställa datorn. Observera att PC för Alla inte kan hjälpa dig om du har problem. Däremot finns det mycket hjälp på tillverkarens supportforum www.piriform.com.