När du väcker din bärbara dator ur strömsparläge tar det bara två minuter innan den somnar igen om du gått för att hämta kaffe under tiden. Det kan vara irriterande! Med hjälp av Register­editorn kan du lägga till en möjlighet att ändra på den här tiden.

Som alltid med Register­editorn rekommenderar vi ­försiktighet, men den här lilla ändringen är inte särskilt komplicerad. Tipset gäller Windows 7 och Windows Vista.

strömsparläge timeout1. Klicka på Start-knappen och skriv regedit i sökfältet längst ned. Klicka på programmet regedit.exe som dyker upp högst upp. Bekräfta en eventuell fråga från User Account Control med Ja.

2. Använd vänstra panelen och klicka dig fram till registernyckeln HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\ 238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0.

3. Leta reda på värdet Attributes i högra panelen och dubbelklicka på detta.

4. Ändra värdet från 1 till 2 och klicka på OK.

5. När du har stängt Registereditorn kan du öppna inställningarna för Energialternativ i Kontroll­panelen. Under Ändra avancerade inställningar hittar du nu det nya valet Timeout för strömsparläge om du klickar på plustecknet vid Ström­sparläge.

strömsparläge timeout
Ny inställning. Ett nytt val i energisparinställningarna kan du lägga till med en liten Registerändring.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Windows Vista/7.
Tid: 15 minuter.
Det här lär du dig:

  • Hur du ändrar time out-tiden för strömsparläget.