Ibland räcker musiken på ­Spotify inte till. Det finns ­visserligen 18 miljoner låtar i företagets katalog, men vad spelar det för roll om just den låt du vill lyssna på saknas.

Du kan exempelvis inte höra på Beatles i Spotify, och om dina musikfavoriter finns i ”udda” områden som Ryssland, Afrika eller Asien lär du inte hitta dem.

Men det här behöver inte vara något problem, i alla fall inte om du redan har musiken på cd eller som mp3. Spotify fungerar nämligen som musikspelare även för musik på din egen hårddisk.

Programmet gör inte något bättre jobb än exempelvis ­Windows Media Player, men poängen är att du kan blanda Spotifys musik med din egen – utan att växla program.

Har du valt gratisversionen av Spotify finns det dessutom en annan fördel. Du slipper nämligen reklam så länge du bara spelar upp mp3-musik, och du förbrukar inte din ­lyssningskvot.

Lägg till i spelningslistor
När du väl har lagt in dina egna låtar i Spotify kan du använda dem precis på samma sätt som vanligt. Du kan lägga in dem i spelningslistor och markera dem som favoriter.

Däremot kan du inte dela dem med andra, eftersom de inte laddas upp på Spotifys servrar. Du kan dessutom bara komma åt dem från den dator där själva filen finns sparad.

mp3 spotify
Blandad musik. Via Spotify kan du lyssna både på strömmande musik och dina egna mp3-låtar.
_________________________________________________________________

Snabbguide: Mp3-musik i Spotify
Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 5 minuter
Det här behöver du:

  • Musikprogrammet Spotify.
  • Mp3-musik på hårddisken eller på cd-skivor.

Det här lär du dig:

  • Att lägga till mp3-musik i Spotify.
  • Hur du spelar upp musiken och hanterar den.
  • Så omvandlar du cd till mp3.