Steg för steg: från mp3 till Spotify
mp3 spotify
1. Lägg in musiken. Det enklaste sättet är att lägga alla mp3-filer i mappen Musik på din hårddisk. Starta Spotify och välj Edit, ­Preferences. Bläddra till Local files och se till att Windows Music Library är förkryssad. Nu kommer Spotify att visa alla dina låtar.

mp3 spotify
2. Välj fler tjänster. Du kan också kryssa i rutorna för att visa alla låtar som ligger i mappen Downloads eller de du spelar upp i Windows Media Player. Ligger låtarna på någon annan plats väljer du Add source och letar upp mappen. Klicka på OK för att lägga till den.

mp3 spotify
3. Spela upp. Du hittar din musik genom att klicka på Local files eller via sökfönstret till vänster. Att spela upp lokala låtar fungerar på samma sätt som vanligt, och du kan lägga dem i dina spelnings­listor. Lokala låtar markeras som du ser med en speciell ikon.

mp3 spotify
4. Redigera. Om mp3-filerna redan innehåller information om exempelvis artist, låttitel och albumnamn används den i ­Spotify. Skulle den saknas kan du välja Edit Info och fylla i de tomma fälten. Tryck på Next track för att fortsätta och Done när du är klar.

mp3 spotify
5. Hämta information. För att slippa skriva in texten manuellt kan du högerklicka och välja Update info from Gracenote. Nu försöker Spotify hämta information om titel, låt och album från en stor databas. Skulle den visa sig vara fel väljer du Undo Gracenote Changes.

mp3 spotify
6. Använd smartphone. Filerna som du har lagt in i Spotify på din pc kan du även kopiera över till din smartphone med hjälp av synkronisering. Klicka på Local Files och välj sync högst upp. Förutsättningen för att det här ska fungera är att du kör Android- eller Iphone-appen.
_________________________________________________________________

Snabbguide: Mp3-musik i Spotify
Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 5 minuter
Det här behöver du:

  • Musikprogrammet Spotify.
  • Mp3-musik på hårddisken eller på cd-skivor.

Det här lär du dig:

  • Att lägga till mp3-musik i Spotify.
  • Hur du spelar upp musiken och hanterar den.
  • Så omvandlar du cd till mp3.