Instagram retade under gårdagen upp många användare tack vare det nya användaravtalet som ger företaget rätt att sälja alla bilder du lägger upp på tjänsten. Instagram har dock gjort en pudel och utlovar nu att det inte kommer att bli så.

Många vill säkert ge Instagram en chans till med tanke på att tjänsten är väl integrerad med sociala nätverk och följeslagare.

Har du emellertid tröttnat och vill flytta någon annanstans och samtidigt behålla alla dina bilder på Instagram finns det nu en smart gratistjänst som gör jobbet åt dig.

instagram flickr

Freethephotos.com är en tjänst från Cloudsnap som gör det enkelt att föra över alla dina bilder från Instagram till Yahoos bildtjänst Flickr. Allt du behöver göra är att först ge webbplatsen tillgång till Instagram och sedan Flickr. Webbplatsen kopierar därefter alla bilder till Flickr och meddelar dig när jobbet är utfört.

Nyligen uppdaterade Flickr även sina appar för både Android och IOS med en rad nya filter som påminner mycket om Instagram. Tjänsten kan även integreras med sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Enligt teknikbloggen The Next Web tog det cirka tio minuter att föra över cirka 700 bilder från Instagram till Flickr.

Även om du valt att föra över bilderna till Flickr kan du självklart fortsätta att använda Instagram om du inte vill byta helt.