Vi brukar då och då slänga oss med begrepp som ”monsterdator” när vi pratar om extra kraftfulla pc. Men det här är första gången som vi kan säga det – bokstavligen. MSI GT70 är inte bara en ruggigt kraftfull bärbar (eller kanske släpbar) pc, utan du får också ett äkta monster på köpet. I skärmlocket som är i illröd metall har MSI nämligen etsat in en drake. Samma hittar vi också på insidan framför tangentbordet.

Det här är en gamer-dator i ordets rätta bemärkelse. MSI är en av få tillverkare som fortfarande gör dem ”som förr”. Den är biffig, tung och har en uppkäftigt kantig design, som något ur 80-talets science fiction. Tangentbordet som för övrigt är riktigt bekvämt har bakgrundsbelysning i tre neonfärger. Datorn är 6,3 centimeter tjock och väger 3,8 kilo, över 5 kilo om du ska ha med dig laddaren.

MSI GT70 Dragon Edition
GT70 Dragon Edition är allt annat än en blygsam dator. Färgvalet ropar efter uppmärksamhet. Men vi tycker faktiskt att den är väl värd att titta på.

Det mesta av det bästa
Och det lär du behöva, för det här är en dator där prestanda betyder allt och där batteritid är längst ned på prioriteringslistan. Processorn är en av de snabbaste fyrkärniga mobila Intel Core i7-processorerna och grafikkortet är det absolut mest maxade som i skrivande stund finns för bärbara datorer Nvidia Geforce GTX 675MX med hela 4 gigabyte dedikerat minne.

Det finns en Geforce-modell som ska vara ytterligare ett strå vassare, men den har vi ännu inte sett i någon dator. Tillsammans med 16 gigabyte interminne av snabbare sort ger det GT70 en spelprestanda som vi inte sett tidigare i en bärbar dator. Det är ingen match för ett stationärt bygge med rätt hårdvara, men för portabel datorkraft är det imponerande.

Vi lyckades tyvärr inte genomföra några benchmarktester av spelgrafiken, då de program provade alla kraschade – troligen är de inte anpassade till antingen Windows 8 eller Geforce GTX 675 MX, eller så har datorn något annat fuffens för sig som överklockning eller liknande som stör programmen.

Men det är mindre viktigt, då alla spel vi testade funkade utan problem. Vi testade Call Of Duty: Back Ops, Far Cry 3, Dishonored och Assassins Creed 3 på datorn och så länge inte de allra mest krävande inställningarna är påslagna får vi fullt njutbar framerate.

MSI GT70 Dragon Edition

Datorn har en ssd för Windows och installationer och en stor långsam hårddisk för lagring. Egentligen har den två ssd-enheter som är sammanslagna till en med raid 0 för extra hög prestanda. Vi har sett ett par lyckade exempel på det tidigare, men den här tar faktiskt priset. Vi får läshastigheter på upp över 1 000 MB/s. Det innebär att du kan ladda en komprimerad långfilm på mindre än en sekund. Uppstart av Windows går på ett litet nafs och att starta spel och ladda delar under körning går mer eller mindre omedelbart.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning