Oavsett om du planerar dina dagar med militant precision eller använder en kalender för mer sporadiska händelser så finns det alltid bättre sätt att göra det på. Google Kalender är en alldeles utmärkt molntjänst som inte bara är både kraftfull och gratis, den kan synkas med både mobiltelefoner och surfplattor.

Trots att Google Kalender är mer eller mindre självförklarande finns det ibland saker du kan ha missat som gör tjänsten ännu mer effektiv. Vi har sammanställt nio tips som gör användandet både roligare och lättare.

Använd kortkommandon

kortkommandon google kalender

Istället för att susa fram med musmarkören på skärmen kan du använda kortkommandon på tangentbordet för vanliga funktioner. Exempelvis kan du trycka på c-tangenten för att skapa en ny händelse. Hela listan över alla kortkommandon hittar du här.

Hitta rätt datum snabbt

google kalender rätt datum

Istället för att sitta och bläddra dig fram i kalendern kan du aktivera en funktion som snabbt låter dig hoppa till ett visst datum. För att aktivera funktionen klickar du på kugghjulet uppe i det högra hörnet och väljer Labs. Längre ned på sidan aktiverar du funktioner som heter Hoppa till datum och klickar sedan på ok.

Anpassa datumomfånget

anpassa datumDet är inte helt uppenbart att du kan justera vyn för kalendern på ett annat sätt än dag, vecka, månad med mera. Med hjälp av den lilla minikalendern i den vänstra kolumnen kan du snabbt markera flera datum som sedan visas i huvudkalendern i mitten. Klicka på ett datum och dra sedan med musen samtidigt som du håller musknappen nedtryckt för att välja datumomfång.

Enklare översikt

översikt google kalender

Är du en proffsanvändare som har ett fullspäckat schema varje dag kan du ändra utseendet på kalendern så att alla händelser visas som en mer lättläst lista i textformat. Klicka endast på knappen som heter Program ovanför din kalender och du får en bättre översikt av alla händelser och kan även snabbt redigera dem.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning