För snart ett år sedan överraskade Google med att visa upp ett projekt med namnet Project Glass. Project Glass består av ett par interaktiva glasögon som är ständigt uppkopplade till molnet och som är tänkt att ”förstärka verkligheten” för den som bär dem.

Nu ser det ut som om Google är närmare att släppa en riktig produkt då företaget i går meddelade att utvecklare kommer att få testa prototyper under de närmaste månaderna.

Google har inte avslöjat några tekniska detaljer kring de interaktiva glasögonen, men med största sannolikhet kommer de att ha samma specifikationer som en enkel Androidtelefon med 4g-nätverk, batteri, högtalare, mikrofon, accelerometer, gyroskop och en mikrobildskärm som överlappar ena ögat.

Det enda Google sagt är att glasögonen inte kommer att kännas klumpiga att bära. Googles chef för Project Glass, Babak Parviz, sa i juni förra året att ”de låter dig komma åt information så snabbt att det känns som om du redan visste det”.

Det är osäkert när Project Glass kommer att finnas tillgängligt på marknaden, men det lär inte ske innan slutet av året, troligtvis någon gång under 2014.

Google är dock inte ensam på området. Apple har tidigare tagit patent på tekniker som involverar bärbara interaktiva glasögon. Även solglasögontillverkaren Oakley har uppgett att man har liknande planer.