Så skapar du Google-konton till familjen
För att komma igång måste du först skapa ett Google-konto för var och en i familjen. Chansen är stor att de flesta redan har ett, men för att göra det enkelt ska vi först gå igenom hur du skapar ett grundläggande konto.

Ett Google-konto är inte bara begränsat till kalendertjänsten utan erbjuder även massor med annat roligt. Några av de ­tjänster som är knutna till ett Google-konto är Google+, Youtube och Gmail bara för att nämna några. Men här fokuserar vi på Kalendern.

1. Har du inte redan ett konto på Google börjar du med att styra din webbläsare till www.google.com/calendar. Har du redan ett konto på Google, men behöver skapa ett för dina andra familjemedlemmar så måste du se till att du är utloggad först.

google kalender
2. För att sedan skapa ett nytt Google-konto klickar du på den röda knappen uppe i högra hörnet som heter Ansök.

3. På sidan för att öppna konto fyller du i alla uppgifterna som efterfrågas och klickar sedan på Skapa mitt konto. För att skapa ett Google-konto krävs det att du eller den familjemedlem du skapar kontot åt redan har en unik e-postadress. Du kan alltså inte använda din egen e-postadress för att skapa ett konto åt en annan person. Att skapa en ny e-postadress är enkelt på www.gmail.com. Fördelen med att använda Gmail är att det automatiskt även skapar ett Google-konto på samma gång, på så sätt kan du använda ett och samma konto för alla Googles tjänster.

google kalender
4. När du har fyllt i upp­gifterna godkänner du ­Googles avtal längst ned på sidan och klickar på Skapa mitt konto. Upprepa sedan hela proceduren för dina familjemedlemmar om de inte redan har ett Google-konto.
______________________________________________________________

Skola: Google-kalender
Svårighetsnivå: Medel.
Tid: 1 timme.
Det här behöver du:

  • Dator med internet­uppkoppling
  • Smartphone – om du vill synkronisera din kalender med din mobila enhet.

Det här lär du dig:

  • Att skapa Google-konton till alla i familjen.
  • Hur du delar kalendern med alla familjemedlemmar och bestämmer rättigheter för var och en.
  • Synkronisera kalendern med mobilen.
  • Skapa sms-påminnelser.