Så synkroniserar du kalendern på mobilen
För att göra livet ännu smidigare kan du synkronisera Google Kalender med din mobil­telefon. Kalendern kan synkroniseras med alla de vanligaste plattformarna.

google kalender
Synka med Android
Android är tajt integrerat med Googles tjänster och du behöver endast logga in med ditt Google-konto när du aktiverar telefonen så kommer kalendern att synkroniseras automatiskt, enklare kan det inte bli!

google kalender
Synka med IOS
1. Att synka din IOS-enhet såsom Iphone, Ipad eller Ipod touch med Google Kalender är busenkelt. Gå först till Inställningar och välj under­menyn E-post, kontakter, kalendrar. Under listan av ­konton väljer du Lägg till konto… och klickar på Gmail.

google kalender
2. På nästa sida skriver du in dina inloggnings­uppgifter och klickar på OK. Genom att lägga till ditt Gmail-konto kommer även Google Kalender att synkroniseras med den inbyggda kalendern i IOS.
Nästa steg är att verifiera att Google Kalender är synkro­niserad med den inbyggda ­kalendern.

google kalender
3. Öppna Kalender-appen för IOS. Klicka på knappen högst upp i det vänstra hörnet som heter Kalendrar. Du bör nu se alla dina Google-kalendrar i listan. Klicka på Klar när du bekräftat att även din nya ­familjekalender finns med.

google kalender
4. Prova nu att gå till en händelse som du skapat i din familjekalender i Google Kalender. I vårt exempel skapade vi händelsen Titta på Kalle Ankas julafton 24 december. Har allting gått rätt till så kommer du nu att se händelsen i din kalender.

Tänk på det här:
Får du inte din kalender i IOS att fungera med Google Kalender trots att allting är konfigurerat korrekt kan det bero på dina inställningar för hur data hämtas på din IOS-enhet. För att kontrollera detta går du till Inställningar och sedan E-post, kontakter, kalendrar. Klicka på undermenyn som heter Hämta nya data och välj sedan Avancerat. Klicka nu på ditt Gmail-konto och se till att Hämta är markerat.

google kalender
Synka med Windows Phone
1. Att synka ditt Google-konto på en Windows Phone 7 eller Windows Phone 8 är lekande lätt. Gå först till start­sidan och ta fram listan med appar genom att svepa till vänster. Klicka på Inställningar och välj sedan E-post + konton.

2. Klicka på Lägg till ett konto och sedan Google. På nästföljande skärm skriver du in dina inloggningsuppgifter till ditt Google-konto och klickar på Logga in. Nu ska ditt Google-konto ha lagts till på din Windows Phone.

3. För att försäkra dig om att även Google Kalender synkas går du till huvudskärmen för E-post + konton i Inställningar. Klicka på ditt Google-konto och på nästa skärm väljer du vad som ska synkroniseras. Se till att Google Kalender är markerat. Nu kommer alla ­händelser i Google Kalender att synkroniseras med Windows Phones inbyggda kalender.

Om du använder Google Apps:
Använder du Google Apps på företaget tillsammans med ­Windows Phone måste du även aktivera inställningen Google Sync på Googles webbplats. Den inställningen hittar du på kontrollpanelen för Google Apps-administratörer. Kontrollera med ditt företags it-administratör om du är osäker på hur du gör.
______________________________________________________________

Skola: Google-kalender
Svårighetsnivå: Medel.
Tid: 1 timme.
Det här behöver du:

  • Dator med internet­uppkoppling
  • Smartphone – om du vill synkronisera din kalender med din mobila enhet.

Det här lär du dig:

  • Att skapa Google-konton till alla i familjen.
  • Hur du delar kalendern med alla familjemedlemmar och bestämmer rättigheter för var och en.
  • Synkronisera kalendern med mobilen.
  • Skapa sms-påminnelser.