Gå ett steg längre med sms-påminnelser
Om du vill kan du konfigurera Google Kalender så att tjänsten skickar ett sms och påminner dig om en kommande händelse. I Sverige stöds följande mobilopera­törer: Tele2, Telenor, Telia och 3.

För att aktivera sms-påminnelser går du till Google Kalender i webbläsaren och väljer sedan Inställningar från kugghjulet uppe i det högra hörnet. I Kalender­inställningar klickar du på undermenyn Mobil­inställning högst upp på sidan.

google kalender
Fyll i alla uppgifterna och klicka på knappen Skicka verifieringskod. En kod kommer då via sms till din mobil­telefon. Koden skriver du in längst ned på sidan. När du är klar klickar du på Spara-knappen. Nu kommer att alla händelser att skickas via sms baserat på vilken inställning du gjort av påminnelser för den aktuella händelsen. Har du exempelvis ställt in att en påminnelse för en händelse ska ske två timmar i förväg kommer du att få ett sms två timmar före händelsen.
_____________________________________________________________

9 andra kalendrar för din telefon
Exemplen här intill visar endast hur du synkroniserar Google Kalender med de inbyggda kalendrarna på respektive plattform. Är du inte nöjd med någon av dessa kalendrar utan har valt att använda ett alternativ från någon av tillverkarnas app-butiker kan det bli lite knepigare. Även om de flesta av dessa alternativ kan synkroniseras med den inbyggda kalendern på din telefon är det inte alltid säkert att det kommer att fungera med Google Kalender.
Här följer en lista på populära kalender-appar till Android,
IOS och Windows Phone som fungerar tillsammans med Google Kalender.

google kalenderANDROID:


google kalenderWINDOWS PHONE:

google kalenderIOS:

______________________________________________________________

Skola: Google-kalender
Svårighetsnivå: Medel.
Tid: 1 timme.
Det här behöver du:

  • Dator med internet­uppkoppling
  • Smartphone – om du vill synkronisera din kalender med din mobila enhet.

Det här lär du dig:

  • Att skapa Google-konton till alla i familjen.
  • Hur du delar kalendern med alla familjemedlemmar och bestämmer rättigheter för var och en.
  • Synkronisera kalendern med mobilen.
  • Skapa sms-påminnelser.