När Kim Dotcoms nya fildelarsajt slog upp dörrarna i söndags registrerade sig cirka 500 000 användare på tjänsten under de första 14 timmarna. Hur många som registrerat sig nu är inte känt, men enligt grundaren är det oväntat många.

– Om jag berättade hur många som registrerat sig på Mega skulle ni aldrig tro mig. Jag kan inte tro det själv, så jag berättar det inte. Vi gör framsteg med nya servrar och fixar lite buggar. Snart kan du använda Mega utan problem, skriver Kim Dotcom på Twitter.

Till skillnad från Kim Dotcoms tidigare fildelarsajt, Megaupload, kommer användarnas filer att krypteras på nya tjänstens server. Mega ger användarna 50 gigabyte utrymme gratis och ytterligare utrymme kan köpas till.

Lanseringen av den nya tjänsten var dock kantad av flera tekniska problem då antalet användare översteg förväntningarna. På Twitter skrev Kim Dotcom i går flera meddelanden där han bad om ursäkt för strulet.

Den nya tjänsten som fortfarande befinner sig i en testversion har även kritiserats av säkerhetsexperter. I sin nuvarande version kan användarna inte radera sina konton eller ändra lösenorden, något som gör det svårt för användarna att skydda sig om det skulle ske ett intrång på sajten.

Kim Dotcom har flera järn i elden och planerar att släppa en ny musiktjänst med namnet Megabox inom cirka sex månader. Den nya musiktjänsten ska likt Spotify erbjuda musik gratis och betala artisterna genom annonsintäkter.