Den 14 februari släpps Microsofts surfplatta Surface Windows RT i 13 europeiska länder, däribland Sverige. Surfplattan kommer att kunna beställas från företagets webbutik, Microsoft Store, samt hos utvalda återförsäljare.

surface windows rtSurface Windows RT med Touch Cover.

– Intresset för Surface i Sverige har varit enormt. Jag har blivit kontaktad av många kunder, både konsumenter samt företag och organisationer som har visat stort intresse för att köpa Surface. Vi tycker att det är oerhört roligt att alla snart kommer att kunna uppleva och köpa Surface Windows RT direkt här i Sverige, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows på Microsoft AB.

Surface RT kommer att finnas i två utförande, en modell med 32 gigabyte lagringsutrymme och en modell med 64 gigabyte lagringsutrymme. De båda modellerna har ett rekommenderat butikspris på 4 495 kronor respektive 5 295 kronor.

Microsoft erbjuder även en konfiguration där företagets fodral, Touch Cover, ingår. Då kostar 32-gigabytesversionen 5 295 kronor och 64-gigabytesversionen 6 095 kronor. Microsoft kommer även att erbjuda fodralet Type Cover samt den trådlösa musen, Wedge Touch. Priser på dessa är för tillfället okänt.

wedge touch
Microsofts trådlösa mus, Wedge Touch.

Microsoft släpper även Surface Windows 8 Pro i USA och Kanada den 9 februari. Microsoft uppger dock inte när den modellen släpps på den svenska marknaden och vad den kommer att kosta. I USA kommer Surface Windows 8 Pro ha ett startpris på 899 dollar, motsvarande 5 850 kronor.

Mer detaljerad teknisk information om de båda surfplattorna hittar du på Microsoft webbplats.