Doro har under flera år specialiserat sig på mobiler, fasta telefoner och även andra produkter för att göra teknik mer tillgänglig och nyttig för seniorer. Dels för de som inte är så vana vid tekniken och bara vill ha något som fungerar och är lätt att använda, dels för de som har behov av extra hjälpmedel på grund av till exempel nersatt syn och hörsel.

Phoneeasy 740 är den första av företagets lurar som kallas smartphone. Tidigare fanns snarlika Phoneeasy 715, men det var bara en "vanlig" telefon med extra stor bildskärm för bättre läsbarhet på skärmen. Nya modellen har det mesta vi förväntar oss från en smartphone, som pekskärm, fullt fungerande webbläsare, e-postklient och appar att ladda ned och installera efter eget tycke och smak.

Doro PhoneEasy 740
Phoneeasy 740 kombinerar smartphonefunktioner med traditionell telefon utformning. Text kan matas in med sifferknapparna eller med pektangentbord på skärmen även om det kräver tålamod och små fingrar.

Siffror och specialknappar
Luren är en behändig och bekväm liten sak med en 3,2-tumsskärm och en handfull stora navigering knappar under. Bland annat tydliga knappar för upp och ned, vilket gör att du inte behöver använda pekskärman om du inte vill, allt går att nå ändå. Framför allt har Phoneeasy 740 utskjutbart siffertangentbord, och fungerar då direkt som en traditionell telefon. Flippa upp och börja skriva in telefonnummer. Här sitter också en programmerbar specialknapp som direkt ger dig tillgång till valfri app.

På baksidan sitter ytterligare en knapp som fungerar som trygghetslarm. Det kan ställas in att ringa upp valfria nummer och/eller skicka sms från en lista, samt avge ett högljutt larmljud om manhåller inne knappen i några sekunder.

Förutom luren får du med usb-laddare med extra greppvänlig usb-kontakt, handsfree-hörlurar och något som betydligt fler telefoner borde komma med som standard – en alldeles utmärkt laddningsdocka. Luren har ytkontakter nedtill, bara att ställa den på plats så laddas batteriet.

Doro PhoneEasy 740
Medföjande laddningsstationen är praktisk, bekväm och något vi vill se mer av i smartphonebranschen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning