Bra valTrend Micro Maximum Security: Blir bättre och bättre

Trend Micro är stora på företag men relativt okända som skydd för konsumenter. Det är synd det för deras paket Maximum Security håller jämna steg med konkurrenterna. Maximum Security är en multiplattformlicens för tre, fem eller tio enheter med stöd för Windows, Mac, IOS och Android. Priset ligger på 599 kronor för tre klienter, 699 kronor för fem och lite drygt tusen kronor för tio.

Windowsklienten laddas hem i sin helhet i en stor fil och installeras därefter snabbt. Direkt efter installation laddar programmet sedan hem en uppdatering åt oss som kräver en omstart av datorn innan allt är klart.

Trend Micro Maximum Security

När allt är klart möts vi av en snygg app, med snabb tillgång till det viktigaste och menyer som skriver ut i klarspråk vad olika inställningar och funktioner gör, utan komplicerade tekniska termer. Det kunde dock gärna varit en lite större ruta, nu blir en del text inklämd i gränssnittet.

Förutom ett modernt och tryggt virusskydd som får toppbetyg av båda expertlabben får vi bland annat brandvägg som kompletterar Windows egna brandvägg med extra botnätskydd, skräppostfilter för Outlook, och ett sociala-medier-skydd som uppges ge extra länkkontroll inne i till exempel Facebook, Twitter, Linkedin och Pinterest. Du får också tillgång till en onlinetjänst som kan skanna Dropbox och Onedrive efter virus.

En funktion kallad Sekretess-skanner kollar också upp dina inställningar på sociala sajter (samt mer generellt i webbläsaren) och ger dig rekommendationer på hur du kan säkra upp dina data och känsliga uppgifter.

Utöver det får vi en knippe väl fungerande och lättanvända funktioner som matchar konkurrenternas, däribland systemoptimering av datorn, lösenordshanterare till webbäsaren, datastöldsfilter som hindrar att utvalda data som kortnummer och adresser inte delas online – och lättanvänd föräldrakontroll med webbfilter, och datortidsbergränsning.

Trend Micro Maximum Security

Trend Micro har också ett par bra funktioner för extra filsäkerhet. För det första får vi möjligheten att skydda mappar så att inga program kan komma åt dem utan din vetskap. Och för det andra en extra avancerad permanent radering av filer.


Fakta Trend Micro Maximum Security

Testat: Januari 2019
Kontakt: www.trendmicro.se
Brandvägg: Delvis
Skäppostfilter: Ja, Outlook
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Sociala media-skydd, systemoptimering, lösenordshanterare, mappkontroll, krypering, djupradering, molnlagringsscanning
Systemkrav, Windows: Windows 7 (sp1) eller nyare
Multiplattform: Windows, Mac, Android, IOS
Prisexempel: 699 kr (1 år, 5 enheter)

plus

Hög säkerhet.
Snyggt och tydligt gränssnitt.
Flera smarta funktioner.

minus

Omständlig installation.
Onödigt kompakt gränssnitt.

Betyg 8 av 10