Trend Micro Maximum Security: Smidigt skydd med smarta funktioner

Trend Micro har sakta gått från att vara stora på företagssäkerhet till att också leta sig in i allt fler hushåll. Den som är uppmärksam och har en ny router från Asus eller TP-link kan ha sett att det antivirusskydd som sitter i många av dem kommer just från Trend Micro.

De levererar ett erkänt säkert skydd mot virus, trojaner och annan skadlig kod, och detekterar och förhindrar de flesta hot. Säkerhetsrankingen är hög från både AV-test och AV Comparatives. Däremot anmärker bägge att programmet verkar lite överdrivet känsligt, och ger ifrån sig relativt många falsklarm som kan irritera.

Maximum Security är deras premium-paket, som säljs i paket för tre, fem eller tio användare med en enkel prismodell, en extra användare kostar 50 kronor. En typisk licens för fem installationer kostar 699 kronor, lite under snittet för de programsviter vi testat här.

Inget avsevärt har hänt funktionsmässigt med programpaketet under året, utan det är såvitt vi kan se samma gränssnitt – snyggt och enkelt men lite trångt om utrymmet när man ska in i detaljerade inställningar – och nästan samma funktionsutbud nu som när vi testade det för ett år sedan. Det innebär en bra uppsättning av de vanligaste funktionerna.

Trend Micro

Behändigt webbskydd och ny mejl-analys

Här finns till exempel skydd av utvalda mappar mot utpressningsprogram, möjlighet till filkryptering, en behändig lösenordshanterare och en djupraderare för filer, och en föräldrakontroll med alla viktiga funktioner som innehållsfilter, surftider, programåtkomst och aktivitetsloggar.

Du har möjlighet att öppna känsliga sajter som shopping och banker i säker, isolerad webbläsare, och även Chrome och Edge kan få utökat skydd med webbläsartillägg . De skyddar mot farliga sidor och nätfiske med länkscanning och säkerhetsgenomgång av sökresultat.

Här finns en av årets nyheter; analys av e-post i Gmail och Outlooks webbmejl som ska kunna varna för bluffmejl. Och den flaggar mycket riktig för ett och annat mejl i vår skäppostfolder. Inte alla, men det kan bero på att den är bäst på att detektera fuffens i engelskspråliga melj.

Trend Micro har också en uppsättning lite mer ovanliga verktyg. Till exempel kan du via samma webbläsartillägg kontrollera hur säker du är på Facebook, Twitter och Linkedin och få rekommendationer få sekretessinställningar där. Du får också extra noggrann riskbedömning av länkar som delas via en handfull sociala sajter. Ett annat smart verktyg är Skydd mot datastöld, där du kan skriva in känsliga textsträngar, till exempel ditt kreditkort eller personnummer, och blockera om något program försöker skicka det.

Trend Micro

Omdöme

PC för Alla rekomenderar

Vi fick upp ögonen för Trend Micro förra året och inte heller 2020 gör de oss besvikna, med hög kvalitet, rätta funktionerna och nonsensfritt gränssnitt till bra pris. Nu saknas bara pricken över i med exempelvis en vpn-funktion.

Fakta

Produktnamn: Trend Micro Maximum Security
Kontakt: www.trendmicro.se
Brandvägg: Nej
Skäppostfilter: Ja
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Sociala media-skydd, systemoptimering, lösenordshanterare, mappkontroll, krypering, djupradering,
Systemkrav, Windows:: Windows 7 (sp1) eller nyare, 1 GHz cpu, 1 GB ram
Multiplattform: Windows, Mac, Android, IOS
Prisexempel: 699 kr (1 år, 5 enheter)

plus

Utmärkt virusdetektering
Smidig navigering till det mesta
Har det mest viktigt, utom möjligen vpn
Smart extra koll på sociala nätverk

minus

Onödigt kompakt gränssnitt i vissa lägen
En del falsklarm

Vi har bytt betygsskala. Läs mer här.

Betyg: 4 av 5