Trend Micro Internet Security

Efter en något omständlig installation – förutom licenskod krävs det också att du registrerar ett konto med en e-postadress – möts vi av ett snyggt gränssnitt med tydliga ikoner och förklarande text. Den som vill gräva sig ner i inställningar och detaljer kan lätt gå vilse på grund av ett förvirrande upplägg av en del funktioner och avancerade inställningar. En del saker känns lite för uppdelade, som webbskydd och sociala nätverk-skydd. Om vi kollar på Facebook via webben, vilken av den två är det då som gäller?

Trend Micro Internet Security är fjärde testdeltagaren som får AV-tests utmärkelse för toppsäkerhet. Den klarar faktiskt hundraprocentig detektion av deras attackförsök och ger minimalt med falsklarm. Prestandapåverkan är lite högre än i Kasparskys och Aviras program, men det är marginellt.

Trend Micro

Utbudet av extra funktioner är inte enormt, men de som finns är bra. PC Health Checkup gör ett gediget jobb med att analysera datorn och tipsa om optimeringar och förbättringar. Folder Shield gör samma som ransomewareskyddet hos Bitdefender, och erbjuder en säker plats att lagra viktiga filer som får extra skydd mot att kapas av ransomware. Varför detta inte kan göras på en hel disk är antagligen för att det krävs ett realtidsskydd som tar upp minne och cpu-kraft.

Dessutom får vi en omfattande föräldrakontroll. Den kan blockera webbsajter, men också hindra att barnen använder olämpliga program – och klarar av att logga deras aktivitet online och även blockera olämpliga bilder vid webbsökningar.

Trend Micro har inte separat mjukvarubrandvägg, utan använder Windows egna samt kompletterar med extra botnätskydd. Internet Security är enbart till för datorer, men vill du ha mobil säkerhet också finns multiplattformspaketet Maximum Security. På en Windows-dator får du samma funktioner plus en lösenordshanterare.

Fakta Trend Micro Internet Security

Kontakt: www.trendmicro.se
Svenskt gränssnitt: Ja
Brandvägg: Kompletterar Windows
Surfskydd: Ja
E-postskydd: Ja
Separat bankskydd: Nej
Föräldrakontroll: Ja
Angivna systemkrav, Windows: Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1), Vista (SP2), 2 GB ram (för 64 GB Windows), 1,3 GB ledig disk, 1 GHz cpu
Resultat, AV-test.org. (0-6 poäng):
Säkerhet: 6
Falsklarm: 6
Prestanda: 5,5
Multiplattform: Nej (finns som alternativ)
Prisexempel: 499 kr/år, 3 datorer

plus

Utmärkt skydd
Låg prestandapåverkan
Bra pris

minus

Rörigt upplägg i gränssnittet
Ganska få extrafunktioner

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10