PC för Alla Bäst i testBitdefender Total Security: Säkert, smart, smidigt, och nu på svenska

Här har vi testat Bitdefenders mest funktionella paket Total Security. Det är en multiplattformlicens för fem enheter, med en prislapp på 800 kronor per år (200 kronor rabatt första året). Behöver du skydd för fler kan du istället välja Family Pack, som låter dig installera på obegränsat antal enheter i hushållet för 1 000 kronor per år.

I höstas satsade Bitdefender till slut på svenskspråkigt gränssnitt, svensk hemsida och lokal support, något vi hoppats på i flera år. Programmet har fått ett helt nytt gränssnitt där du själv kan välja ut genvägar till de funktioner du använder mest, och även välja profiler efter typ av användning. Vad vi dock inte får är särskilt mycket möjlighet att ställa in hur virusskydd och funktioner fungerar i detalj.

Total Security kräver ingen kontoregistrering. Men ansluter vi oss till Bitdefender Central-konto kan vi hålla koll på licenser och klienter, få föräldrakontroll och snabb åtkomst till grundläggande onlinesupport. Även det gränssnittet går nu att få på svenska.

Bitdefender

Bitdefender är ett väl ansett virusskydd, med hög detekteringsgrad för skadlig kod och hot och med minimal systempåverkan. Enligt AV Test finns lite problem med falsklarm, men långt under nivåer som skulle påverka dess omdöme. De får toppbetyg från båda expertlabben.

Förutom bra virusskydd, inklusive molnbaserat skydd mot nätfiske, säkra webbsökningar, extra skydd mot utpressningsprogram för filer i utvalda mappar och egen brandvägg med detaljerade inställningar, får vi en knippe andra smarta säkerhetsfunktioner.

Webbkameran blockeras i standardläge för att förhindra insyn, en filförstörare djupraderar filer så att de inte går att återställa och webbläsaren Safepay låter dig göra onlinebetalningar och bankärenden i extra skyddad miljö. Dessutom får vi en lättanvänd lösenordshanterare, som ger dig problemfri inloggning på sajter i Internet Explorer, Chrome och Firefox. Dock inte i Microsoft Edge, såvitt vi kan se.

Vi får skräppostfilter för Outlook och Thunderbird, krypterat filarkiv, en enkel vpn-tjänst med 200 MB gratis anonym surf om dagen (mer kan köpas till), stöldskydd som kan lokalisera och låsa en borttappad eller stulen dator, och en svit med funktioner för att optimera prestandan på en pc.

Bitdefender

Bitdefender har föräldrakontrollfunktion som administreras i ett webbgränssnitt. Den har ett ointuitivt och bitvis förvirrande sätt att hantera enheter, men är kraftfull med aktivitetsspårning av datorer och mobiler, webbfilter, appkontroll samt surftidsschema. Du kan även göra enklare systemunderhåll på anslutna datorer från distans.Fakta Bitdefender Total Security

Testat: Januari 2019
Kontakt: www.bitdefender.se
Brandvägg: Ja
Skäppostfilter: Ja, Outlook och Thunderbird
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Säkra mappar, lösenordahanterare, kryptering, vpn, systemoptimering, stöldskydd, wemmkameraskydd m.m
Multiplattform: Ja, Windows, Mac, Android, IOS
Prisexempel: 800 kr (1 år, 5 enheter)

plus

Utmärkt virusskydd.
Låg prestandapåverkan.
Flera smarta extrafunktoner.

minus

Omständligt föräldraskydd.
Få inställningsmöjligheter.

Betyg 9 av 10