Bitdefender Total Security: Säkerhetspaket i toppklass

Total Security är inte Bitdefenders mest maxade säkerhet, det är Premium Security. Men skillnaden mellan dem är att Premium inkluderar en obegränsad vpn-tjänst. I Total får du 200 MB vpn per dag och kan inte välja server. Det är lätt att uppgradera senare om du vill.

Total Security säljs för fem enheter för 799 kr per år, eller tio enheter för 899 kr. Premium Security säljs bara i tio-pack, för 1 299 kr. Till bägge får du dock rejäl rabatt första året. Välj fritt mellan Windows, MacOS, Android och IOS.

Ett annat sätt att skaffa Total Security är med en router från Netgear med stöd för säkerhetsfunktionen Armor. Armor är en betaltjänst som kostar 700 kronor per år, och som aktiverar ett inbyggd virusskydd i routern. För de pengarna får du också Total Security-programmet och appar till alla dina datorer och mobiler.

I Windows-paketet får du först och främst ett av de högst rankade skydden mot virus och andra typer av skadlig kod, med toppbetyg från både AV-Test och AV Comparatives. Detektionsnivån är hög, falsklarmen få och systempåverkan minimal. Programmet gör också ett bra jobb med att sköta skyddet i bakgrunden och inte påkalla din uppmärksamhet i onödan.

Bitdefender

Bra föräldrakontroll och filskydd

Vpn-tjänsten har vi nämnt. Utöver den finns exempelvis lösenordshanterare, extra skyddad webbläsare för bankärenden, djupraderare för filer, möjlighet att blockera spårningskakor och åtkomstkontroll för webbkamera och mikrofon. Du får en riktigt funktionsrik föräldrakontroll som hanterar webbinnehåll, kontroll av skärmtid, programåtkomst, lokalisering av mobiler med mera. Den sköts från ett webbgränssnitt, där du också hanterar dina licenser och installationer.

Du får också en funktion som skapar krypterade filmappar, och en annan som skyddar utvalda mappar och sådant som Onedrive och Dropbox, så att inga andra program kan komma åt dem i bakgrunden. Dessa tillsammans med en återställningsfunktion gör dina dokument extra säkra mot utpressningsprogram. Sedan får du en handfull system- uppstartsoptimeringsverktyg, samt stöldskydd som via webbtjänst kan lokalisera, låsa eller radera en borttappad laptop eller mobil.

Bitdefender

Allt detta skulle kunna bli överväldigande, men Bitdefender gör ett bra jobb med att guida till det viktigaste. Du kan också välja funktioner själv till en kontrollpanel på startsidan. Du har inte extrem detaljkontroll över alla funktioner men för en vanlig användare är det detaljerat nog, och redigt strukturerat med många förklarade hjälptexter när det blir för tekniskt.

Omdöme

PC för Alla bäst i test

Bitdefender var vår vinnare förra året och kniper åter igen förstaplatsen med klockrent virusskydd, smidigt gränssnitt och en nästan komplett uppsättning smarta verktyg. Det enda vi saknar är full vpn-tjänst, som kostar lite väl mycket att uppgradera till.

Fakta

Produktnamn: Bitdefender Total Security
Kontakt: www.bitdefender.se
Brandvägg: Ja
Skäppostfilter: Ja
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Säkra mappar, lösenordshanterare, kryptering, vpn, systemoptimering, uppstartshantering, stöldskydd, webbkameraskydd m.m
Systemkrav, Windows:: Windows 7 (sp1) eller nyare, Core 2 Duo eller bättre, 2 GB ram, 2,5 GB ledig lagring
Multiplattform: Windows, Mac, Android, IOS
Prisexempel: 799 kr (1 år, 5 enheter)

plus

Klockrent virusskydd
Liten prestandapåverkan
Stort utbud funktioner
Lätt att använda

minus

Dyrt med full vpn-funktion

Vi har bytt betygsskala. Läs mer här.

Betyg: 5 av 5