Bitdefender Internet Security

Bitdefender har länge varit ett av de bäst rankade säkerhetsprogrammen, men tillgängligheten för svenska konsumenter har varit sisådär. Det ska det bli ändring på nu, med norden-kontor och bättre lokal support. Tidigare gick det inte ens att se pris i svenska kronor i webbshoppen. Svenskt språk i gränssnittet får vi dock fortfarande klara oss utan.

Installationen av Bitdefender Internet Security är lite förvirrande. Först får vi en demoversion av dyrare Total Security installerad, men när vi aktiverar den med vår licensnyckel byter den namn till Internet Security. Det är dock ingen större skillnad på en Windows-dator. Total Security är namnet på multilicensversionen med versioner för Mac OS och Android. I Total Security ingår också ett par extra funktioner som uppstartsoptimering och antistöld-funktioner för mobila enheter.

Bitdefender

Bitdefender körs som standard i ett helautomatiskt läge kallat "Autopilot" som bör fungera för de flesta användare. Sedan är det också lätt att hitta till andra grundläggande funktioner. Åtminstone när vi lärt oss vad programmets lite kryptiska ikoner i huvudmenyn betyder.

Bitdefender får inte toppbetyg i alla testmoment hos AV-test, men nästan, och är en av fyra leverantörer som får AV-tests ”Top Product”-utmärkelse. Alla paketen i testet får godkänt, men med denna nya utmärkelse vill experterna belysa en handfull som de anser extra bra.

Bra valFörutom grundfunktioner får vi en behändig lösenordshanterare, en funktion som sköter djupradering av filer, en separat och extra säker webbläsare tänkt för shopping och bankärenden, och en funktion som blockerar kryptering av utvalda mappar. Det sista kan verka lite bakvänt, är inte kryptering bra? Tanken med det är att det hindrar så kallad ransomware från att kapa dem. Bitdefender erbjuder inget föräldraskydd med typiska funktioner som webbfilter och surfschema men däremot går det att få övervakning av barnens aktivitet på nätet.

Fakta Bitdefender Internet Security

Kontakt: www.bitdefender.com
Svenskt gränssnitt: Nej
Brandvägg: Ja
Surfskydd: Ja
E-postskydd: Ja
Separat bankskydd: Ja
Föräldrakontroll: Nej
Angivna systemkrav, Windows: Windows 10, 8.1, 8, 7, 1 GB ram, 1,5 GB ledig disk, 1,6 GHz dual core cpu
Resultat, AV-test.org. (0-6 poäng):
Säkerhet: 6
Falsklarm: 6
Prestanda: 5,5
Multiplattform: Nej (finns som alternativ)
Prisexempel: 480 kr/år, 3 enheter

plus

Utmärkt säkerhet
Behändigt helautomatiskt läge
Smarta extrafunktioner
Bra pris

minus

Bitvis krångligt gränssnitt
Ingen föräldrakontroll.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10