Bullguard Premium Protection: Enskilda höjdpunkter, men ojämnt

Installationen av Bullguard Premium Protection börjar med en snabb nedladdning av ett installationsprogram som sedan i sin tur hämtar resten av programmet i senaste version. Så fungerar de flesta paketens installation, men här går steg två ovanligt långsamt. Efter nerladdning behöver vi också registrera ett konto för att komma vidare.

På Bullguards webb kan du samla dina licenser och hålla koll på installationer. Det är också här du läser rapporter från programmets föräldrakontroll.

Just föräldrakontrollen från Bullguard ger oss extra detaljerad kontroll. Vi får webbfilter utefter färdiga kategorier och egna vit- och svartlistor, vi kan schemalägga både internet- och datoråtkomst, och vi kan blockera vanliga chattprotokoll och utvalda program. Här hittar vi också en funktion som förhindrar att känsliga uppgifter som kreditkortsnummer skickas ut på internet.

Bullguard Premium Protection

Bullguard får högt betyg av AV Test för säkert virusskydd. AV Comparatives varnar dock för att den släppt igenom ovanligt många hot i deras tester under hösten 2018. Det verkar gälla en tillfällig period i september, och senaste månadens rapport ser bättre ut. Båda testlabben är dock överens om att Bullguard körs med minimal prestandapåverkan.

Programmet har en tendens att slänga upp små popuprutor i nedre hörnet av skärmen när det till exempel gjort en genomsökning, eller blockerar program i brandvägg. Vi hittar alternativ i inställningsmenyn för att ta bort en del av dessa meddelanden men inte alla. Det finns ett spelläge som blockerar allt som stör, men det går bara igång per automatik, just när vi spelar.

Premium Protection kommer med en knippe intressanta funktioner. Till exempel säkerhetskopiering av filer och mappar, och en egen brandvägg med mer möjligheter till egen kontroll än Windows inbyggda.

Vi får även PC Tune Up, en verktygslåda för systemoptimering som kan rensa filer, optimera uppstart och även ska göra optimering löpande i bakgrunden.

Bullguard Premium Protection

Allt detta ryms i ett kompakt gränssnitt som hade mått bra av att vara större till måtten. En del saker vi vill göra, till exempel skapa nya backupjobb, sker i trånga, mestadels textbaserade menyer.


Fakta Bullguard Premium Protection

Testat: Januari 2019
Kontakt: www.bullguard.com
Brandvägg: Ja
Skäppostfilter: Nej
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Nej
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Sårbarhetsanalys, säkerhetskopiering, systemoptimering, speloptimering
Multiplattform: Ja, Windows, Mac, Android
Prisexempel: 1 000 kr (1 år, 10 enheter)

plus

Mycket bra föräldraskydd.
Minimal prestandapåverkan.
Bra säkerhetskopiering.

minus

Eventuell risk för missade hot.
Ganska många falsklarm.
Trångt och bitvis rörigt gränssnitt.

Betyg 6 av 10