Bullguard Internet Security

Installationen av Bullguard Internet Security börjar med en minimal nedladdad fil som sedan laddar ned resten av programmet i bakgrunden. Det går dock exceptionellt långsamt. Aktivering av programmet kräver också att vi är registrerade hos Bullguard med ett konto och en e-postadress.

Bullguard har ett exemplariskt tydligt och enkelt gränssnitt på svenska, där alla huvudfunktioner är lätt tillgängliga. För den som inte är så tekniskt bevandrad ger den bra information och har både grundläggande och avancerade alternativ. Däremot finns inte särskilt stora möjligheter till detaljinställningar, inte heller när vi går in under avancerade inställningar. För de flesta användare lär det dock aldrig vara något som saknas.

Bullguard

Bullguard får inte full pott i något av AV-tests moment och ger lite fler falsklarm och felträffar än konkurrenterna, det vill säga att den identifierar vanliga program och processer som misstänkta hot och virus. Men rent allmänt bedöms det ändå som säkert nog. Förutom virusskyddet och en redig brandvägg får vi också en handfull systemoptimeringsverktyg – upprensning av skräpfiler med mera – och en riktigt bra inbyggd backupfunktion där du kan säkerhetskopiera filer både lokalt och till Onedrive, Google Drive och Dropbox.

Bullguard har vad vi skulle kalla komplett föräldrakontroll. Kategori-filter och manuella url-listor för skyddad surf, schemalagd internetåtkomst, blockering av osäkra/olämpliga program, och möjlighet att blockera att vissa data, som e-postadresser eller kreditkortsnummer, används online.

Fakta Bullguard Internet Security

Kontakt: www.bullguard.com/sv
Svenskt gränssnitt: Ja
Brandvägg: Ja
Surfskydd: Ja
E-postskydd: Ja
Separat bankskydd: Nej
Föräldrakontroll: Ja
Angivna systemkrav, Windows: Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, 1 GB ram, 850 MB ledig disk
Resultat, AV-test.org. (0-6 poäng):
Säkerhet: 5,5
Falsklarm: 5
Prestanda: 5,5
Multiplattform: Windows, MacOS, Android
Prisexempel: 600 kr/år, 3 enheter

plus

Hög användarvänlighet
Backup och bra systemverktyg på köpet

minus

Lite för många falsklarm
Seg installation

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10