set Smart Security Premium: Behändigt och funktionsrikt, men dyrt

Eset Smart Security Premium är ett multiplattformspaket för Windows, Mac, Android, och Linux. Det är relativt dyrt; skydd för tre enheter går på 983 kronor, men det går att hitta lägre i butiker.

Programmet installeras snabbt och enkelt och aktiveras med en licensnyckel. Ingen registrering av e-postadress för konto krävs, men du kan i efterhand skapa ett som behövs för att kunna använda vissa funktioner.

Bland dessa funktioner finns en föräldrakontroll som såvitt vi kan se bara gäller för Android-enheter, extra länkkontroll i Twitter, och ett stöldskydd.

Eset Smart Security Premium

Smart Security Premium har ett snyggt presenterat gränssnitt med enkel tillgång till huvudfunktioner och grundläggande inställningar. Avancerade inställningar kräver som standard ett lösenord, men den spärren går att stänga av.

Dess virusskydd är enligt AV Comparatives senaste rapport väl godkänt men har under 2018 haft enstaka episoder av aningen lägre detekteringsgrad än de främsta konkurrenterna. I gengäld hör det till de allra bästa på att undvika falsklarm och har nära nog obefintlig prestandapåverkan.

Utöver virusskydd får vi en hel knippe små extrafunktioner som ökar tryggheten. Till exempel lösenordshanterare för alla större webbläsare, och möjlighet att skapa en systemräddningsdisk på dvd och usb.

Eset Smart Security Premium

Webbkameran kan blockeras från obehörig användning, ditt hemnätverk kan skannas efter sårbarheter och vi kan skapa extra säkra krypterade mappar. Eset har också ett separat bankskydd i en skyddad webbläsare som förhindrar att andra processer i datorn kan se vad som skrivs. Du kan starta den manuellt eller sätta upp en lista med webbadresser som gör att den startas automatiskt.


Fakta Eset Smart Security Premium

Testat: Januari 2019
Kontakt: www.eset.com
Brandvägg: Ja
Skäppostfilter: Ja, Outlook och Windows Mail
Föräldrakontroll: Nej (Endast för Android)
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Lönsenordshanterare, räddningsdisk, kryptering, webbkamerakontroll, stöldskydd, systemoptimering
Multiplattform: Ja, Windows, Mac, Android, Linux
Prisexempel: ca 850 kr (1 år, 3 enheter)

plus

Många extra funktioner.
Minimal prestandapåverkan.
Hög detaljkontroll av inställningar.
Smart stöldskydd.

minus

Begränsad föräldrakontroll.
Lite lägre detektionsgrad.
Aningen dyrt.

Betyg 7 av 10