Eset Internet Security: Snyggt och tydligt, men dyrt

Eset Internet Security hör till de dyrare paketen, och kostar 540 kronor per år till en dator. Sedan blir det viss mängdrabatt för upp till fyra datorer (eller om du binder upp dig på längre tid). Det finns också ett multiplattforms-alternativ som även täcker Mac, Linux och Android för samma pris per enhet. 

Eset Internet Security

Det är ett snabbt och enkelt installerat program. Allt sker lokalt på datorn och vi behöver inte registrera något konto som hos många konkurrenter. Det är bara att köra installationsprogrammet och aktivera med licensnyckeln. Gränssnittet är snyggt och tydligt med funktioner och inställningar förklarade på inte allt för teknisk svenska. Går vi ner på djupet bland anställningar får vi god kontroll, men här förväntas du ha bättre koll på vad olika funktioner gör.

Funktionsmässigt får vi en bra knippe verktyg, däribland egen mjukvarubrandvägg, föräldrakontroll med innehållsfilter (men ingen schemaläggningsfunktion), mejlskydd och spamfilter för Outlook och Windows Live Mail och nätfiskeskydd. Vi får också en separat webbläsare i sluten virtuell miljö för bankärenden, möjlighet att blockera webbkameran och en tydlig överblick över och säkerhetsanalys av hemnätverket. En stöldskyddsfunktion ingår också med möjlighet att spåra eller kolla aktivitet på en försvunnen dator.

Experternas omdöme:
Eset får godkänt omdöme från AV-Test, med enstaka missar av nolldagsattacker och även vid testen kända virus. Men det är fortfarande ett skydd som anses säkert. AV-Test rapporterar exakt noll falsklarm. Programmets prestandapåverkan verkar dock högre än snittet.

AV-Comparatives ger Eset ett bättre omdöme för virusskyddet, högsta utmärkelsen Advanced+, men noterar ungefär samma andel missade hot. De noterar också till skillnad från AV-Test en relativt låg systempåverkan. 

Eset Internet Security

Fakta Eset Internet Security

Testat: Januari 2018
Kontakt: www.eset.com
Brandvägg: Ja
E-postskydd: Ja
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Webbkamerakontroll, nätverksanalys, stöldskydd
Systemkrav, Windows: Windows Vista, 7, 8, 10 samt Home Server
Multiplattform: Nej
Prisexempel: 743 kr (1 år, 3 datorer)
Betyg: 7

Ladda ner Eset Internet Security här

plus

Enkelt och tydligt gränssnitt.
Flera smarta funktioner.
Goda möjligheter till detaljkontroll.

minus

Relativt dyrt.
Eventuellt viss prestandapåverkan.

Betyg 7 av 10