Kaspersky Internet Security

Kasperskys säkerhetspaket har varit en av våra favoriter under senare år, och det fortsätter att övertyga. Efter en stor nerladdning på hela 175 MB går installationen snabbt. Programmet varnar för att det kan ta upp till tio minuter, men vi var klara på under 30 sekunder. Efter installation är inte virusdatabasen uppdaterad och vi uppmanas göra det manuellt. Det är en sådan sak som vi tycker borde ha kunnat ske automatiskt.

Programmets huvudfönster är väldigt avskalat och enkelt, med ikoner till dess huvudfunktioner och indikation om datorns allmänna status. Men för att få någon matnyttig information behöver vi klicka oss vidare.

Kaspersky

Kaspersky är en av två paket som får full pott i AV-tests omdöme. Det innebär nära hundraprocentig koll på hot, nästan inga felträffar och låg påverkan på datorns prestanda.

Kaspersky bjuder på en rejäl uppsättning extra funktioner. Här finns en molnbaserad tjänst för fjärrhantering av mobila enheter (Internet Security är en multiplattformslicens för Windows, Mac OS och Android), en inbyggd vpn-klient med 200 MB gratis anonymitet per dag, separat skyddad webbläsare för bankärenden och shopping, blockering av webbkamera, sårbarhetsanalys av installerade program, möjlighet att skapa räddningsdisk och anonymt läge, som blockerar alla sajters spårning av dig på webben.

PC för Alla Bäst i testFöräldrakontrollen har det mesta: webbfilter, nerladdningsblockering, övervakning av webbaktiviteter, blockering av spridning av personliga data, åtkomstkontroll av program, spel, onlineschema med mera.

Det är verkligen både bra grundfunktionalitet och utmärkts mervärden här. Och till skillnad från tidigare år då Kaspersky Internet Security hörde till de dyraste paketen ligger de nu mer mitt i startfältet i pris. Inte superbilligt, men definitivt mer prisvärt och utan tvekan ett paket vi rekommenderar.

Fakta Kaspersky Internet Security

Kontakt: www.kaspersky.com/se
Svenskt gränssnitt: Ja
Brandvägg: Ja
Surfskydd: Ja
E-postskydd: Ja
Separat bankskydd: Ja
Föräldrakontroll: Ja
Angivna systemkrav, Windows: Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2 GB ram (för 64 bit Windows), 800 MB ledig disk, 1 GHz cpu
Resultat, AV-test.org. (0-6 poäng):
Säkerhet: 6
Falsklarm: 6
Prestanda: 6
Multiplattform: Windows, MacOS, Android
Prisexempel: 579 kr/år, 3 enheter

plus

Utmärkt säkerhet
Låg prestandapåverkan
Många smarta funktioner

minus

Lite omständlig installation

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10