Adobe släppte i går säkerhetsuppdateringar för Flash och Shockwave som tillsammans täpper till 19 säkerhetshål i de båda programmen. Den senaste uppdateringen kommer mindre än en vecka sedan företaget släppte en panikuppdatering för Flash.

De senaste uppdateringarna gäller för Windows, Mac, Linux och Android. Den inbäddade Flash-spelaren som följer med Googles Chrome och Microsofts IE10 kommer att uppdateras automatiskt.

Uppdateringen för Flash täpper till 17 säkerhetshål varav 16 är klassade som kritiska och kan användas för att ta kontroll över användarens dator. Adobe har även släppt uppdaterade versioner av Flash 10 till Windows, Mac och Linux för de som inte kan uppgradera till den senaste versionen, Flash 11.

Shockwave som används för vissa typer av innehåll som spel och produktdemonstrationer har fått en uppdatering för Windows och Mac som täpper till två kritiska säkerhetshål. Shockwave är inte lika utbredd som Flash, men har enligt Adobe 450 miljoner användare.

Gårdagens uppdatering är en del av Adobes nya uppdateringscykel som numera sker i samband med Microsofts månatliga patch-tisdag. Den andra tisdagen varje månad släpper Microsoft uppdateringar till sina olika program.

Förra veckan panikuppdatering för Flash släpptes i förtid då det handlade om ett mycket allvarligt säkerhetshål som utnyttjas aktivt av hackare på nätet.

Använder du inte Chrome eller IE10 kan du ladda ned den senaste versionen av Flash här. Den senaste versionen av Shockwave hittar du här.

IDG News