Teknikbloggen Readwrite rapporterar att HP planerar att släppa flera surfplattor och smartphones med Android som operativsystem. Uppgifterna kommer från källor som utger sig vara insatta i situationen.

Enligt källan har arbetet med surfplattor som kör Android pågått sedan slutet av förra året och HP kan kommer att visa upp den första modellen inom kort. Den första modellen kommer enligt Readwrite att hamna i den övre prisklassen och använda Nvidias nya Tegra 4-processor.

Källorna uppger även att HP tittar på möjligheten att släppa smartphones med Android, men det är högst osannolikt att det kommer att ske i år. HPs vd, Meg Whitman, uppgav nyligen i en intervju med Forbes att företaget inte kommer att släppa en smartphone innan årsskiftet.

HP har tidigare inte lyckats speciellt bra med sina satsningar på surfplattor och smartphones. 2010 köpte HP upp Palm så att företaget fick tillgång till operativsystemet Webos. HPs produkterna med Webos floppade dock rejält och företaget drog sig tillfälligt ut ur spelet.

Hittills har HP redan släppt en surfplatta som kör Windows 8 och en satsning på Android innebär en stor seger för Google.

Enligt Readwrite är det möjligt att HP kommer att visa upp minst en mobil enhet som kör Android på mobilmässan Mobile World Congress senare denna månad.